Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

Β. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συμφωνία όλων των κομμάτων για τον ΔΟΛ εκφράζει ο Βασίλης Μουλόπουλος, σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Αυγή», υποστηρίζοντας πως δεν «υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης» πίσω από την τοποθέτησή του στο τιμόνι του Οργανισμού.
Όπως αναφέρει επρόκειτο για «προσωπική του επιλογή», έπειτα από πρόσκληση του Στ. Ψυχάρη. «Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα. Να συζητήσει και να αποφασίσει. Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου που είναι θεσμός για τη δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ», σημειώνει.
Προειδοποιεί ακόμη ότι «ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου», καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση στον Τύπο και μετά και την κατάργηση του αγγελιόσημου, κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες».

Ο κ. Μουλόπουλος επαναφέρει πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών από τον διευθυντή του "Βήματος" Αντ. Καρακούση και αποτελεί πρόταση των εργαζομένων: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».
Για το θέμα του επενδυτή, ο κ. Μουλόπουλος σημειώνει ότι έχουν ακουστεί πολλά. «Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμη περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια» δηλώνει, υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, αλλά δανεισμού. Θυμίζει, επίσης, ότι εκκρεμεί το επόμενο διάστημα η κατάθεση νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια με πρόβλεψη για εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Αυτό θα είναι οπωσδήποτε ένα εργαλείο για ένα μελλοντικό επενδυτή, απαντώ, μαζί όμως με ένα μπίζνες πλαν, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης».
Ερωτηθείς εάν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τις συνέπειες τέτοιων προγραμμάτων, όπως μειώσεις μισθών, περικοπή θέσεων εργασίας κλπ, ο κ. Μουλόπουλος δηλώνει ότι δεν πηγαίνει ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. «Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μην με κρατήσει» τονίζει.
Σε ό,τι αφορά τυχόν αντιδράσεις εργαζομένων του ΔΟΛ αναφορικά με μια αλλαγή "πολιτικής γραμμής" και το πώς θα διαχειριστεί κάτι τέτοιο, ο κ. Μουλόπουλος δηλώνει ότι αυτοί που αντιδρούν στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων είναι 20 προς 80. Μόνο που οι 20 ακούγονται περισσότερο και έχουν υψηλότερες θέσεις. «Είναι αυτοί που βγαίνουν και "πουλάνε" τον ΔΟΛ, τη μία στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη. Αυτοί είναι» υποστηρίζει, προσθέτοντας: «Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη».
Σημειώνει τέλος ότι ο ΔΟΛ «έχει μια ιστορικότητα ως εφημερίδα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου», θυμίζοντας ότι «προπολεμικά στήριξε τον Βενιζέλο, στη συνέχεια την Ένωση Κεντρώων, στην πρόσφατη ιστορία την Κεντροαριστερά».
Πηγή: ΑΜΠΕ 

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: