Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, επανεκλέχτηκε σήμερα Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής συγκέντρωσε, στον δεύτερο και τελικό γύρο ψηφοφορίας 469 θετικές ψήφους, επί συνόλου 638 έγκυρων ψηφοδελτίων, και με ποσοστό 73,5%. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2014, στην τότε εκλογή Προεδρείου του ΕΚ, ο Δημ. Παπαδημούλης είχε συγκεντρώσει 302 ψήφους, επί συνόλου 717 εγκύρων ψηφοδελτίων, ποσοστό 42,1%.

Το νέο Προεδρείο, στο οποίο ο Δημ. Παπαδημούλης θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ευρωομάδα της Αριστεράς, θα διευθύνει την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου έως την 1η Ιουλίου του 2019.
Μετά την εκλογή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές, από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα, καθώς και την Ευρωομάδα μου, που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους.
Θα προσπαθήσω να τιμήσω αυτήν την αυξημένη ευθύνη, εκπροσωπώντας όσο καλύτερα μπορώ τον Ελληνικό λαό, την πολιτική μου ομάδα, αλλά και τους στόχους για ένα ισχυρότερο και πιο διαφανές Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος του Προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, θα εργαστώ για μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ριζικά. Να γίνει πιο δημοκρατική, κοινωνική και ελκυστική στους πολίτες, για να αποφύγει μια διαλυτική κρίση».
Δήλωση της Προέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ

Η Πρόεδρος της GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ μετέφερε εκ μέρους όλης της Ευρωομάδας της Αριστεράς τις συγχαρητήριες ευχές της στον Έλληνα Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για την επανεκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι ο μόνος Έλληνας αλλά και ο μόνος από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου για τα προσεχή δυόμισι χρόνια, έως και το τέλος της θητείας της παρούσας Ευρωβουλής, τον Ιούνιο του 2019.
Η Γκάμπι Τσίμερ δήλωσε συγκεκριμένα: "Εκ μέρους της Ευρωομάδας GUE/NGL, εύχομαι στο Δημήτρη θερμά συγχαρητήρια για την επανεκλογή του. Έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στο δημόσιο καθήκον και έχει υπηρετήσει αυτό το Κοινοβούλιο με τιμή και αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να κάνει εξαιρετική δουλειά ως Αντιπρόεδρος".    http://news247.gr/ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: