Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΨΗΦΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στην επαναφορά του μέτρου της συστηματικής κράτησης των προσφύγων/μεταναστών που φθάνουν στην χώρα, προχωράει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ως "απάντηση" στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, αψηφώντας τις Βρυξέλλες.

"Έχουμε επαναφέρει την κράτηση από την αστυνομία αλλοδαπών, των οποίων η αίτηση να εισέλθουν στην Ευρώπη δεν έχει κριθεί ακόμα νόμιμη. Όσο εκκρεμεί η απόφαση για τις αιτήσεις ασύλου τους, δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ουγγαρία", δήλωσε ο γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές απόψεις του Ορμπάν σε συνέντευξή στο δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας.
Η Ουγγαρία είχε αναστείλει το μέτρο της κράτησης αιτούντων άσυλο το 2013, μετά από πιέσεις των Βρυξελλών, της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

"Από τότε, ωστόσο, υπάρχει σειρά τρομοκρατικών ενεργειών στη δυτική Ευρώπη. Κάθε νομική ρύθμιση που διευκολύνει πράξεις τρομοκρατίας, πρέπει να αλλάξει προς συμφέρον της δικής μας αυτοάμυνας", επεσήμανε ο Ορμπάν, σημειώνοντας ότι γνωρίζει ότι το εν λόγω μέτρο "έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ΕΕ" και βάζει την κυβέρνησή του σε "ανοικτή σύγκρουση" με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Ο Ορμπάν έχει πολλάκις έρθει σε κόντρα με την ΕΕ για το θέμα των προσφύγων/μεταναστών, με πιο τρανταχτά παραδείγματα την ανέγερση φτάχτη στα σύνορα με τη Σερβία και την άρνηση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διαμοιρασμού των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, αποτελεί απειλή για την ασφάλεια η ελεύθερη διέλευση προσφύγων/μεταναστών χωρίς ελέγχους, τονίζοντας ότι κάποιοι από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, δράστες επιθέσεων στην Ευρώπη, ήταν υπό το καθεστώς πρόσφυγα.
Ο 53χρονος Ορμπάν, μεγάλος θαυμαστής του εκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε, επίσης, ότι επιτρέποντας σε τόσους πολλούς μουσουλμάνους να βρίσκονται στην Ευρώπη, υπάρχει κίνδυνος υπονόμευσης των δημοκρατικών αξιών και των χριστιανικών παραδόσεων.
Πηγή: France24 
Ανθή Κουτσουμπού
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: