Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS;

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος τόνισε πως η ανακριτική διαδικασία είναι απόρρητη αλλά δεν παρέλειψε να διερωτηθεί γιατί δεν τοποθετούνται δημόσια οι πρώην υπουργοί Υγείας και δε ζητούν να χυθεί φως στην υπόθεση.
«Η ελληνική δημόσια διοίκηση και η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να συνδράμει στην έρευνα και ελπίζουμε να πέσει απλετο φως σε αυτή την περίοδο, η οποία φαίνεται να είναι αρκετά σκοτεινή», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει την υπόθεση Novartis στη Βουλή, είτε σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, είτε ακόμη και σε εξεταστική επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι, τη στιγμή αυτή η Εισαγγελία διαφθοράς διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. «Η διαδικασία είναι μυστική και εφόσον ο εισαγγελέας δει κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει τη δικογραφία αμελητί στο Κοινοβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει με βάση τον κανονισμό της Βουλής για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Εάν θα συγκροτήσει δηλαδή Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη χωρίς οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης ή επηρεασμού, να δουλέψει πάνω σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο», τόνισε.

Συνεχίζοντας ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι, πρόκειται για μια περίοδο αρκετών ετών, κατά την οποία διάφοροι χρημάτισαν υπουργοί Υγείας, και διερωτήθηκε γιατί τα πολιτικά πρόσωπα εκείνα που είχαν την ευθύνη των υπουργείων την περίοδο για την οποία διεξάγεται η έρευνα και τα οποία συνήθως είναι λαλίστατα, δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως ζητώντας την επιτάχυνση των ερευνών ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. «Δεν θέλω σε κάθε περίπτωση να εμπλέξω κανένα σε οποιοδήποτε ζήτημα διερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη, νομίζω ωστόσο ότι είναι απαραίτητες οι τοποθετήσεις τόσο από εκείνους που χρημάτισαν υπουργοί Υγείας κατά την επίμαχη περίοδο αλλά και από τα πολιτικά κόμματα τα οποία είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: