Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 2015 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Η Γερμανία πιστεύει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα παραμείνει εμπλεκόμενο στη διάσωση της Ελλάδας, επανέλαβε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη απόφαση του ΔΝΤ για αποχώρηση θα σήμαινε και το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι, εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, «τότε το πρόγραμμα τελείωσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γεργκ Βάισγκερμπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείς για την αναμενόμενη απόφαση του συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα.


Η δήλωση αυτή από το Βερολίνο έρχεται λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, κατά την οποία θα συζητηθεί τόσο η έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία που εμπεριέχει την αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους όσο και η έκθεση που αφορά την εκ των υστέρων αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου του 2012.

Πηγές που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής αναφέρουν ότι επειδή η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους θα είναι πολύ δυσμενής για την Ελλάδα, καθώς το Ταμείο, όπως έχει γίνει γνωστό, απαιτεί μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους από αυτήν που έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου θα είναι καθοριστική ως προς τη θέση που θα κρατήσει το Ταμείο στη συμμετοχή του στο τρέχον πρόγραμμα.

Βεβαίως, σημειώνει η εφημερίδα, δεν αναμένεται κάτι εξαιρετικό και ως εκ τούτου οι προσδοκίες είναι χαμηλές. Ωστόσο, η προσοχή εστιάζεται στη διατύπωση της θέσης του Εκτελεστικού Συμβουλίου. .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΕΤΑΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ.
ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.