Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2017

Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Ο Στιβ Μπάνον, υπεύθυνος στρατηγικής του προέδρου Τραμπ και πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart, είναι γνωστός για τις ακραίες συντηρητικές του απόψεις, οι οποίες βρίσκονται πίσω από πολλές από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του νέου Αμερικανού προέδρου.

Περισσότερο φως στην προσωπικότητα και τις πολιτικές θέσεις του Μπάνον, τις οποίες εφαρμόζει από την νέα του θέση, έρχεται να ρίξει μία αποκάλυψη από το παρελθόν του.

Σύμφωνα με την Huffington Post, το 2009 ο Μπάνον είχε πάρει συνέντευξη από τον καθηγητή ιστορίας David Kaiser, για ένα ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε εκείνη την περίοδο.


Ο σύμβουλος του Τραμπ, κατά την συνέντευξη με τον Κάιζερ, ήταν πεπεισμένος ότι επίκειται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, βασισμένος στην θεωρία των Strauss και Howe, σύμφωνα με την οποία η ιστορία επαναλαμβάνεται σε κύκλους των 4 σταδίων, τα οποία λήγουν με μεγάλους πολέμους, και, αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον Μπάνον, βρισκόμαστε στο 4ο στάδιο, όπως δήλωσε ο ιστορικός στην Huffington Post.

Ο Μπάνον, μάλιστα, πίεσε τον Ντέιβιντ Κάισερ να συνηγορήσει σε αυτή τη θέση, πράγμα που ο ίδιος δεν έπραξε, με αποτέλεσμα η συνέντευξη να μην εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ.

Την θέση αυτή, ο Μπάνον όχι μόνο δεν την έχει εγκαταλείψει, αλλά την επαναλαμβάνει συχνά-πυκνά, μιλώντας σε εκδηλώσεις συντηρητικών οργανώσεων, αλλά και σε συνεντεύξεις του.

Τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, μιλώντας στην Ουάσιγκτον Ποστ, δήλωσε ότι βιώνουμε την «γένεση μίας νέας πολιτικής τάξης».

Με συνέντευξή του το 2016, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο σύμβουλος του Τραμπ, δήλωσε πως ζούμε μία σύγκρουση πολιτισμών: «Από τη μία το επεκτατικό Ισλάμ και από την άλλη η επεκτατική Κίνα, θεωρούν πως η Ιουδαιοχριστιανική Δύση οπισθοχωρεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε σε 100ετή πόλεμο με το Ισλάμ». Το 2014 προέβλεψε εμπλοκή της Αμερικής σε πόλεμο στην Νότιο Σινική Θάλασσα μέσα στην επόμενη 10ετία, ενώ σε ομιλία του σε διάσκεψη του Βατικανού δήλωσε πως «Είμαστε σε πόλεμο με τους Τζιχαντιστές Ισλαμοφασίστες και αυτός ο πόλεμος ξεδιπλώνεται γρηγορότερα από ό,τι μπορούν να διαχειριστούν οι κυβερνήσεις».

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: