Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2017

ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ CIA ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο είχε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της πρωθυπουργίας, διαβίβασε στον επικεφαλής της CIA τις θέσεις της Άγκυρας από την Ουάσιγκτον στο θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και της καταπολέμησης της οργάνωσής του και στις ΗΠΑ.
Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία όλων των κρατικών φορέων των ΗΠΑ στο θέμα, ενώ έθεσε και ζήτημα κράτησης του κ. Γκιουλέν στις ΗΠΑ μέχρι την πιθανή έκδοσή του.
Ο κ. Γιλντιρίμ έθεσε επίσης το θέμα των Μονάδων Προστασίας του Λαού - ΥΡG (Κούρδοι της Συρίας), αδελφής οργάνωσης του παράνομου στην Τουρκία PKK, σε ό,τι αφορά τα όπλα που λαμβάνει από τις ΗΠΑ, αλλά και για το μέλλον της Ράκκα, καθώς η Τουρκία δεν επιθυμεί να υπάρχει πρόβλεψη για παρουσία Κούρδων μετά την ανακατάληψη.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA, o πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας, οι δυο άντρες συμφώνησαν να έχουν πιο στενή διμερή συνεργασία ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, αλλά και να λυθούν όποιες παρανοήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Πενς είπε ότι «είναι μια νέα ημέρα» για τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους την Πέμπτη σην Αλ Μπαμπ, προσθέτοντας ότι θα είναι δίπλα στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Ο κ. Γιλντιρίμ τον ευχαρίστησε και ανέπτυξε τις θέσεις της Τουρκίας για περιφερειακά θέματα, τονίζοντας την βούληση στενής συνεργασίας με την νέα διοίκηση των ΗΠΑ. 
http://www.naftemporiki.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: