Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

H ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΪ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ

Περίπου 100 αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, ανάμεσά τους γίγαντες όπως η Google, η Apple και η Facebook, κατέθεσαν νομικό έγγραφο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μεταναστευτικό διάταγμα του νέου προέδρου Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι το μπλόκο εμποδίζει την πρόσληψη ταλαντούχων μεταναστών.

Στη λίστα των εταιρειών που υπογράφουν το έγγραφο περιλαμβάνονται η Microsoft, η Uber, το Reddit, το Netflix και το Dropbox. Λείπουν πάντως οι υπογραφές της Amazon και της Tesla, επισημαίνει ο Guardian.


Tο έγγραφο υποστηρίζει ότι το εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, το οποίο απαγορεύει την είσοδο σε άτομα από επτά μουσουλμανικές χώρες, βλάπτει την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εταιρειών. 

Επισημαίνεται, επίσης, ότι το διάταγμα είναι παράνομο.

Το κείμενο αναφέρει ότι η φιλο-μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ «δεν αφορά μόνο σε νέους μετανάστες που επέλεξαν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και στις αμερικανικές επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές, οι οποίοι αποκτούν τεράστια πλεονεκτήματα από το ταλέντο και την ενέργεια των μεταναστών». 

Οι εταιρείες υποστηρίζουν επίσης ότι το διάταγμα αυτό θα «δώσει κίνητρα στο να γίνουν επενδύσεις σε ξένες χώρες και όχι στις ΗΠΑ».

Το νομικό έγγραφο έχει κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Ακόμα κι αν το δικαστήριο κρίνει την απαγόρευση παράνομη, η κυβέρνηση είναι πιθανό να συνεχίσει τις προσφυγές οδηγώντας την υπόθεση μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: