Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

ROGER WATERS: «ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ “THE WALL” ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ TRUMP»

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd, Roger Waters, κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης αφιερωμένης στο θρυλικό συγκρότημα, δήλωσε ότι το δημοφιλές άλμπουμ «The wall» είναι, αυτήν τη στιγμή, πιο επίκαιρο από ποτέ, με τον Donald Trump στην εξουσία.
Ο Βρετανός μουσικός, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση με αφορμή την έκθεση «Pink Floyd, Their Mortal Remains», που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου, στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου, εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, για να καταγγείλει τον «επιθετικό» χαρακτήρα της πολιτικής του Trump.

Το άλμπουμ «The wall» είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα, με τον Trump. Με όλες αυτές τις διακηρύξεις του για τα τείχη που θα οικοδομήσει, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει στο μέγιστο τους πολίτες βάσει της φυλής και της θρησκείας τους» υπογράμμισε.
Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει εκ νέου το «The wall» σε μια συναυλία στα σύνορα Μεξικού - ΗΠΑ, εκεί όπου ο νέος Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να χτίσει το τείχος.
«Όμως, προτού γίνει αυτό, πρέπει, καταρχάς, να υπάρξει η αφύπνιση εναντίον αυτών των πολιτικών της σκληρής δεξιάς. Οι υπόνομοι έχουν ξεχειλίσει από άπληστους και ισχυρούς άνδρες τη στιγμή που σας μιλάω» υπογράμμισε ο 73χρονος ενώπιον των δημοσιογράφων.
Στο πλευρό του Waters, βρισκόταν ο ντράμερ Nick Mason, για να παρουσιάσουν την έκθεση, η οποία, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ, υπόσχεται ένα καθηλωτικό, πολυαισθητηριακό και θεατρικό ταξίδι στο σύμπαν των Pink Floyd, μέσα από περίπου 350 εκθέματα, ένα σόου με λέιζερ και αποσπάσματα συναυλιών.
Μεταξύ των εκθεμάτων, βρίσκεται το ραβδί, με το οποίο ο διευθυντής της σχολής του Waters στο Cambridge τιμωρούσε τους μαθητές και το οποίο ενέπνευσε τον αυστηρό δάσκαλο στο «The wall».
Οι Pink Floyd, το συγκρότημα που δημιούργησαν το 1965 τέσσερις φοιτητές, έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών των «The wall», που κυκλοφόρησε το 1979.
http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: