Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2017

ΠΑΡΙΣΙ: ΈΚΡΗΞΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ - 1 ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Μία υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε, αφού άνοιξε φάκελο στα γραφεία του ΔΝΤ. 

Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της αστυνομίας του Παρισιού σε δημοσιογράφους. 

Η υπάλληλος τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στα χέρια, αλλά δεν απειλείται η ζωή της.

Ο διοικητής της αστυνομίας είπε ότι υπήρξαν πρόσφατα τηλεφωνικές απειλές, αλλά ότι δεν είναι γνωστό εάν αυτές συνδέονται με την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ.


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας». «Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας» δήλωσε η Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «επίθεση» και είπε ότι οι γαλλικές Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν τους υπεύθυνους της επίθεσης.

Επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ανέφερε η Αστυνομία. Σύμφωνα με το BBC, εκκενώθηκε το κτίριο.

Το περιστατικό έγινε έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές. 

Την ίδια ώρα, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ με παραλήπτη τον Σόιμπλε και αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Βορίδη πίσω από τον φάκελο.