Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

4 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 40 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

4 νεκροί και 40 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση στο Λονδίνο. Νεκροί είναι, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε ο δράστης και ο ίδιος. Δύο ακόμη πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο, το οποίο -για την ώρα- είναι άγνωστο αν το οδηγούσε ο ίδιος δράστης. Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.




.........

  Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους 
Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρεις, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.


......
Διπλή επίθεση δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Λονδίνο καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τη Βρετανική πρωτεύουσα ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό της φρουράς έξω από το κοινοβούλιο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των υπόλοιπων αστυνομικών που ήταν στο σημείο.
 Σχεδόν ταυτόχρονα, λίγα μέτρα μακριά και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δεκάδες πεζούς, (σ.σ.: παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν ο οδηγός ήταν ο δράστης που μαχαίρωσε τον αστυνομικό και πόσα άτομα επέβαιναν στο όχημα. To BBC μετέδωσε ότι οι επιβάτες ήταν δύο) με τον φωτοειδησεογράφο του Reuters να αναφέρει πως είδε δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος. Στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ επικράτησε πανικός με μια γυναίκα να πέφτει στον Τάμεση προκειμένου να αποφύγει το όχημα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Σκότλαντ Γιαρντ, ο δράστης, ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση και δύο ακόμη άτομα (εκ των οποίων  μια γυναίκα)κατέληξαν στα τραύματά τους. Αρκετοί από τους συνολικά 20 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις Γάλλοι μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 10 τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και θέσαμε πολλά νοσοκομεία σε κατάσταση συναγερμού καθώς συνεχίζουμε να αντιδρούμε σε αυτό το συμβάν» ανέφερε η Πολίν Κρέινμερ, επιχειρησιακή υποδιευθύντρια της υπηρεσίας ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14.40 τοπική ώρα (16.40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», το οποίο περιέγραψε ως τρομοκρατική ενέργεια.Το BBC μετέδωσε ότι υπήρχε ένα σταθμευμένο ύποπτο όχημα έξω από το κοινοβούλιο, αλλά η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Εν μέσω πλήρους σύγχυσης, φαινόταν σαν το συμβάν να εκτυλισσόταν σε διάφορες τοποθεσίες, περιλαμβανομένης της γέφυρας του Ουεστμίνστερ, από όπου τουρίστες τραβάνε φωτογραφίες του Μπιγκ Μπεν και άλλων αξιοθέατων.
Νοσοκόμοι εθεάθησαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους που κείτονταν στο έδαφος, μέσα στον περίβολο του κτιρίου του κοινοβουλίου, με την κινητοποίηση των αρχών να είναι πρωτοφανής καθώς το Λονδίνο βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό εξαιτίας των συνεχόμενων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη. Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα.
Εξάλλου δημοσιογράφοι του Reuters είδαν πολλούς οπλισμένους αστυνομικούς, ανάμεσά τους και κάποιους με ασπίδες, να μπαίνουν στη Βουλή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που δεν έχουν επαληθευτεί από τις αρχές, ο δράστης ήταν μεσήλικας, ασιατικής καταγωγής (σ.σ.: στην αγγλική γλώσσα, ο όρος "ασιάτης" είναι πολύ γενικός και συμπεριλαμβάνει όλους όσους ζουν από τη Μέση Ανατολή έως την Ιαπωνία) και κρατούσε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 8 ιντσών. Στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τομπίας Έλγουντ να παράσχει πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό που δέχτηκε την επίθεση.Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους ή αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί πως τα χτυπήματα έρχονται ακριβώς ένα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. nEWS247.GR , NEWSIT.GR

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν μουσουλμάνο δήμαρχο οπότε στα αρχιδια μας.