Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΜΙΑ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ, 90 ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Oι νεφροπαθείς της Κέρκυρας ζητούν επειγόντως γιατρό. Περισσότεροι από 90 ασθενείς στο νησί έχουν ξεμείνει με μία νεφρολόγο, η οποία λειτουργεί την ειδική μονάδα τεχνητού νεφρού για έξι μέρες την εβδομάδα από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν.

Σε υπόμνημα του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας, το οποίο έχει φτάσει ώς το υπουργείο Υγείας, τονίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης, όπου μία γιατρός έχει την ευθύνη 90 ασθενών.

Οπως λένε οι νεφροπαθείς, είναι άμεση η ανάγκη έλευσης ενός νεφρολόγου ακόμα, ενώ το οργανόγραμμα του νοσοκομείου προβλέπει και τρίτη θέση για τη νόμιμη και σωστή κάλυψη των εφημεριών τόσο της μονάδας όσο και του νοσοκομείου της Κέρκυρας.


Παράλληλα, στο υπόμνημά τους ζητούν την πρόσληψη δύο ειδικευμένων νοσηλευτριών για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, τη σωστή γραμματειακή υποστήριξη -καθώς η γραφειοκρατία που συσσωρεύεται είναι μη διαχειρίσιμη απ’ το υπάρχον προσωπικό με αποτέλεσμα τη μόνιμη ταλαιπωρία των ασθενών-, ενώ, τέλος, λόγος γίνεται και για προβλήματα στην υποδομή της μονάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το 2015 έβαλαν χρήματα απ’ την τσέπη τους για τη συντήρηση και επισκευή ζημιών που το νοσοκομείο δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπόμνημα τονίζονται οι ελλείψεις και σε αγγειολόγο αλλά και διαβητολόγο, δύο ειδικότητες γιατρών που το 80% των νεφροπαθών χρειάζεται τη βοήθειά τους, ενώ καταγγελίες κάνουν λόγο για ιδιώτες γιατρούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων που διατηρούν ιατρεία πέριξ του νοσοκομείου και χρεώνουν όσο θέλουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη.  EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: