Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (;) ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κύκλοι που έχουν υπάρξει μνημονιακότεροι των μνημονιακών, απειλούν με σκληρά μέτρα
Προεξάρχουσα η ΤτΕ που καλλιεργεί σενάρια φόβου
«Πάτημα» η εκροή καταθέσεων και τα «κόκκινα δάνεια»
Εκβιαστικά παιχνίδια που στόχο έχουν τη δημιουργία πανικού και έντασης, ώστε να υπάρξει τελικά αυστηροποίηση των capital controls, φέρεται να δημιουργούν εγχώριοι τραπεζικοί κύκλοι, με προεξάρχουσα την Τράπεζα της Ελλάδος και τον επικεφαλής της, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», οι κύκλοι αυτοί βρίσκουν «πάτημα» στη συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων και στην αύξηση των «κόκκινων δανείων», απειλώντας ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, θα υπάρξει αυστηροποίηση των capital controls με επαναφορά των άγριων περιορισμών.


Μάλιστα η απειλή περί capital controls επιστρατεύθηκε με φόντο την αύξηση του δανεισμού των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο.

Παρά όμως τη διεύρυνση της άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον ELA, κατά 300.000.000 ευρώ τον περασμένο μήνα, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA, οι τραπεζικοί κύκλοι επιμένουν στο «αγκάθι» των προβληματικών δανείων και στις μειώσεις καταθέσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί σκηνικό πανικού και να δοθεί άλλοθι για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων.

Καθόλου τυχαίο μάλιστα, ότι η διοίκηση της ΤτΕ φρόντισε να μεταφέρει αυτοπροσώπως στους επικεφαλής των δανειστών την αγωνία της για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. 
http://www.altsantiri.gr/oikonomia/praxikopima-stournara/

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: