Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και των μεταναστών, καθώς και πολίτες κατά του νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, παρά την απόρριψη από ομοσπονδιακό δικαστή του αιτήματος για προσωρινή αναστολή της ισχύος του διατάγματος.

«Το να περνάς ένα φρέσκο στρώμα μπογιάς στην απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων δεν λύνει το βασικό πρόβλημα που είναι ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι μας απαγορεύουν τις θρησκευτικές διακρίσεις» τόνισε ο Όμαρ Τζάντουατ, αξιωματούχος της ένωσης υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ACLU.

«Όσο περισσότερο ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει σε αυτό τον δρόμο, τόσο πιο ξεκάθαρα φαίνεται ότι παραβιάζει αυτό τον βασικό κανόνα» πρόσθεσε.


Την προσφυγή κατά του νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος κατέθεσαν η ACLU και το National Immigration Law Center εξ ονόματος των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων HIAS και International Refugee Assistance Project, της ένωσης Middle East Studies καθώς και πολλών ατόμων «μεταξύ αυτών Αμερικανοί πολίτες που επηρεάζονται από το διάταγμα», διευκρινίζει η ACLU.

Το νέο διάταγμα, όπως και ο πρόεδρος «υποκινούνται από ένα αντιμουσουλμανικό αίσθημα και κάνουν διακρίσεις βάσει της εθνικής καταγωγής», ισχυρίζονται οι ενώσεις στην προσφυγή τους.

Πολλές αμερικανικές Πολιτείες έχουν επίσης ξεκινήσει δικαστική μάχη κατά του νέου διατάγματος, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Μαρτίου και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων από όλο τον κόσμο και πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Λιβύη, Συρία, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας Μέριλαντ Μπράιαν Ε. Φρος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στην προσφυγή που έχει ήδη καταθέσει η Πολιτεία Ουάσινγκτον, η οποία είχε ξεκινήσει και τον προηγούμενο κύκλο προσφυγών κατά του πρώτου διατάγματος Τραμπ.

«Η κυβέρνηση επιμένει να θέλει να θέσει σε εφαρμογή μια απάνθρωπη και αντισυνταγματική πολιτική, ενώ επίσης βλάπτει την ασφάλειά μας αντί να μας προστατεύει καλύτερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φρος.

Το διάταγμα αυτό «μας κάνει λιγότερο ανταγωνιστικούς και στέλνει το μήνυμα στους πιο ταλαντούχους πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και μηχανικούς του κόσμου ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι. Αυτό θα προκαλέσει ζημία στα πανεπιστήμια του Μέριλαντ και την οικονομία μας», προσθέτει.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: