Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

ΔΝΤ: ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Παρόλο που έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές παραμένουν σοβαρές διαφορές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέφρι Ράις, μιλώντας στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους. 

Ο κ. Ράις αρκέστηκε μόνο σε μία δήλωση για την Ελλάδα αποφεύγοντας ν΄ απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.


Στη δήλωση του επισημαίνει ότι «έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει». 

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις. 

Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος και για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο Τζ. Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».



AΠΕ-ΜΠΕ   


ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: