Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Τα δημοσιονομικά ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω τεκμηρίωση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης τέθηκαν το Σάββατο στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας μετά το τέλος της συνάντησης, τα ζητήματα αυτά αφορούν:

Στο θέμα του δημοσιονομικού κενού 2% του ΑΕΠ, το οποίο υπάρχει το 2019 σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Στο πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος (σ.σ. κατά το ΔΝΤ, το 50% των φορολογουμένων δεν καταβάλλουν φόρο εισοδήματος λόγω του υψηλού αφορολόγητου).

Στο ύψος της κρατικής χρηματοδότησης προς το ασφαλιστικό σύστημα. Κατά τον κυβερνητικό παράγοντα, τα στοιχεία του ΔΝΤ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι υπερβολικά.
Τα προαναφερθέντα ζητήματα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, τίθενται προς εξέταση στα τεχνικά κλιμάκια, ενώ και οι κυβερνητικές προτάσεις για τα θετικά μέτρα θα συζητηθούν σε ειδικά τεχνικά κλιμάκια.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας προέβλεψε ότι θα «σβήσει» η διαφορά μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το δημοσιονομικό κενό του 2018, ενώ διέψευσε ότι το ΔΝΤ ζήτησε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την περικοπή των συντάξεων από το 2018.

Την Κυριακή (κατά πάσα πιθανότητα στις 15.00) θα υπάρξει συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο για τα εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Για τα δημοσιονομικά, ενδέχεται να υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: