Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών ήταν ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου.

Όπως είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή, πρόκειται για έναν άνδρα που οι αρχές είχαν ερευνήσει πριν από μερικά χρόνια, αλλά ο οποίος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές το πρόσφατο διάστημα.  
Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα The Guardian, ο δράστης της επίθεσης -του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα- δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα με τους 3.000 Βρετανούς που η MI5 θεωρεί ως ικανούς να πραγματοποιήσουν πράξεις τρομοκρατίας.

Περίπου 3.000 Βρετανοί, κυρίως ισλαμιστές, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών. Από αυτούς, 500 είναι το αντικείμενο ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ελάχιστοι από αυτούς παρακολουθούνται. Ωστόσο, ο Guardian σημειώνει ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο δεν ήταν καν στη λίστα της MI5 με τους 3.000 πιθανά επικίνδυνους Βρετανούς.


Αμερικανός τουρίστας το τρίτο θύμα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του τρίτου θύματος στην επίθεση στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν αμερικανό τουρίστα, τον Κερτ Κόκραν. Η σύζυγός του, Μελίσσα, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο αδελφός της Μελίσσα, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Κερτ και η Μελίσσα βρίσκονταν στην Ευρώπη γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του γάμου τους. «Είχε προγραμματιστεί να επιστρέψουν στις ΗΠΑ την Πέμπτη» σημείωσε ο Κλιντ Πάιν.

Όλες οι εξελίξεις:

Αμερικανός τουρίστας το 3ο θύμα της επίθεσης στο Λονδίνο. Νεκροί είναι, επίσης ο φρουρός του Κοινοβουλίου Κιθ Πάλμερ, η Άισα Φρέιντ, καθώς και ο δράστης της επίθεσης.
Επτά άτομα νοσηλεύονται ακόμα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Δύο Έλληνες ελαφρά τραυματίες στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο
Η αστυνομία του Λονδίνου απέκλεισε περιοχή στο Σόρντιτς στο ανατολικό Λονδίνο, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τη μητροπολιτική αστυνομία, φαίνεται να πρόκειται για έλεγχο ρουτίνας.
Οκτώ συλλήψεις μετά την επίθεση.
Το ISIS «υιοθετεί τον δράστη» του χτυπήματος στο Λονδίνο.
Δεν φοβόμαστε δηλώνει ενώπιον της Βουλής η Τερέζα Μέι.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: