Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017

ΚΑΤΣΙΚΗΣ-ΑΝΕΛ: ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΣΥΡΙΟΙ-ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληξη προκάλεσε στους βουλευτές των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη στην συζήτηση που έγινε παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου, επιτρόπου για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, αλλά και παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα. 

Ο κ. Κατσίκης εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το προσφυγικό, διατύπωσε την άποψη ότι θα έπρεπε το θέμα των ροών να αντιμετωπιστεί εντός της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο πόλεμο για έβδομο χρόνο Συρίας είτε με αποκλεισμό τους από το δικαίωμα φυγής εκεί είτε με σημαντικό περιορισμό τους. 


Όπως είπε συγκεκριμένα, «σε ό,τι αφορά αν θα μπορούσε το προσφυγικό να αντιμετωπισθεί από εκεί που άρχιζε, δηλαδή μέσα στην ίδια τη Συρία, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, πλην όμως, οι εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, Αμερική, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, αν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί, εάν όχι να αποκλειστούν παντελώς από το δικαίωμα της φυγής, τουλάχιστον, να περιοριστούν σημαντικά». Και αυτό, διότι, όπως εξήγησε, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: «Η Ελλάδα αποτέλεσε για αυτούς και αποτελεί χώρα διέλευσης προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τούτο σημαίνει, ότι εκείνο το οποίο τους προκαλεί την απόφαση να μεταβούν από τη Συρία προς άλλες χώρες, δεν είναι μόνο η διασφάλιση της ζωής τους, η προστασία της ζωής τους από έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά και η αναζήτηση καλύτερης επαγγελματικής τύχης». «Διαφορετικά, ενδεχομένως, να είχαμε περισσότερους από 50.000 όπου περίπου εκεί έχουμε σήμερα, φιλοξενούμε και διαχειριζόμαστε, από το 1.250.000 οι οποίοι πέρασαν από την Ελλάδα και μετέβησαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο βουλευτής των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ δεν περιορίστηκε εκεί αλλά έκανε λόγο και για «λαθρομετανάστες», επισημαίνοντας ότι θεωρεί επιτυχία της κυβέρνησης το ότι «κρατήσαμε έναν πολύ μικρό πληθυσμό προσφύγων για να τον διαχειριστούμε, σε αντίθεση με τα 4 εκ. μεταναστών και λαθρομεταναστών, τα οποία ήρθαν στη χώρα μας παραμένουν, ήρθαν ως νόμιμοι, ο συντηρητικός τους όμως αριθμός παράνομοι, λαθραίοι μετανάστες και παρέμειναν εδώ».

Λάμπρος Σταυρόπουλος  in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: