Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ - ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

- Γαλλική αστυνομία: Υπάρχει ένας τραυματίας - Ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο!
- Μεγάλος κύλινδρος σαν πυροτέχνημα ο εκρηκτικός μηχανισμός 
- Συναγερμός και στην Αθήνα! Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής ελέγχουν όλα τα ταχυδρομεία της Αθήνας ψάχνοντας για αποστολή ύποπτων πακέτων στο εξωτερικό!
- Η έκρηξη έγινε μια μέρα μετά το πακέτο - βόμβα κατά του Σόιμπλε
- Ολάντ: Πρόκειται για επίθεση και τίποτε άλλο! - Λαγκάρντ: Πράξη βίας από δειλούς!

Εστάλη από την Αθήνα και ο δεύτερος φάκελος - βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας μια γυναίκα; Αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι γαλλικές και οι ελληνικές αρχές που είναι σε συνεχή επικοινωνία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Παρισιού. Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν την βοήθεια των ελληνικών για να διαπιστώσουν εαν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό με την ίδια συνδεσμολογία όπως αυτός που εστάλη την Τετάρτη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη και παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και για την αποστολή του ανέλαβε την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.


Οι Γάλλοι αστυνομικοί έστειλαν στην Αθήνα φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης αλλά και από ότι έχει μείνει από τον φάκελο προκειμένου να μελετηθούν από τους έλληνες συναδέλφους τους. Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική στην Αθήνα ελέγχει κάθε κατάστημα των ΕΛΤΑ για να διαπιστώσει εαν έχει γίνει αποστολή και άλλων τρομοδεμάτων που θέλουν να σκοτώσουν σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η γυναίκα που τραυματίσθηκε ανοίγοντας τον φάκελο έπαθε εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμοιαζε με μεγάλο πυροτέχνημα. "Μοιάζει με πυροτέχνημα, δεν είναι ακριβώς βόμβα" είπε και πρόσθεσε πως από την έκρηξη που σημειώθηκε μόλις ανοίχθηκε το παγιδευμένο δέμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές. Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο εκείνο βρίσκονταν τρεις άνθρωποι.

Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο. και η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού στον αριθμό 66 της λεωφόρου Ιενά. Το κτίριο εκκενώθηκε, με την επιχείρηση της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.

newsit.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: