Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017

ΚΟΝΤΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ΄ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε την Παρασκευή εναντίον της Γερμανίας, κατηγορώντας τις αρχές της χώρας ότι «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε στην Τουρκία, είναι Κούρδος αυτονομιστής και ταυτόχρονα «Γερμανός πράκτορας».

Οι γερμανικές αρχές πρέπει «να δικαστούν, καθώς βοηθούν και παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» κατήγγειλε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ακύρωση στη Γερμανία των συγκεντρώσεων υπέρ του, όπου επρόκειτο να παραστούν Τούρκοι υπουργοί.
"Παράλογες οι κατηγορίες" απαντά το Βερολίνο
Εν τω μεταξύ, «παράλογες» χαρακτήρισε το Βερολίνο τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτό είναι παράλογο», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε βραδινή του ανακοίνωση, με την ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας να κλιμακώνεται έπειτα από ακυρώσεις μιας σειράς πολιτικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Ερντογάν στην Γερμανία, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου.   news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα δολοφονηθεί αυτός ο πουτάνας γιός ο Ερντογάν να ηρεμήσουμε?