Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2017

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Υπόνοιες ότι πίσω από τους βανδαλισμούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κρύβονται οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα άφησε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου, για την κατάσταση του στόλου του ΟΑΣΑ και τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα.

Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι το φαινόμενο εντάθηκε τόσο μετά τις αποκαλύψεις για τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων και της εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά κυρίως όταν η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η φύλαξη των χώρων του Μετρό θα φύγει από τους ιδιώτες εργολάβους και θα περάσει στην ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

«Η γνώμη μου είναι -και τη λέω πολύ ανοιχτά και δημόσια- ότι αυτοί οι βανδαλισμοί, η πλειοψηφία αυτών των φαινομένων δεν οφείλονται ούτε σε ομάδες πολιτικές, ούτε σε χουλιγκανισμό από τα γήπεδα -υπάρχουν και τέτοια-, αλλά οφείλονται και συνδέονται με συγκεκριμένες ομάδες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων».


Ο υπουργός κατήγγειλε, επίσης, ότι κυκλοφορούν εκατοντάδες λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, τα οποία ουδέποτε είχαν παραληφθεί επισήμως από κανέναν, διότι υπήρχε κενό εκατομμυρίων στα ανταλλακτικά και διαφορές οικονομικές με τις εταιρείες.

«Δυστυχώς, η κατάσταση που παραλάβαμε για το στόλο των θερμικών λεωφορείων ήταν -και δυστυχώς δεν έχει προγραμματιστεί κάτι άλλο- δραματική. Δεν είχε προγραμματιστεί ένα ευρώ στο ΕΣΠΑ για την αγορά νέου στόλου, νέων λεωφορείων ή τρόλεϊ» είπε ο κ. Σπίρτζης.

«Συνολικά, από τα 2.387 θερμικά και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, δυστυχώς ενεργά ήταν τα 1.720. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Πολλά από τα 1.720, επίσης, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, γιατί έλειπαν ανταλλακτικά, η συντήρησή τους ήταν ελλιπής, οι διαγωνισμοί και ο τρόπος διαγωνισμών που υπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τέτοιος που ολοκληρωνόταν σε έξι και επτά χρόνια» είπε ο υπουργός. 

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: