Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ FRAPORT ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με νέες κινητοποιήσεις απαντά η Πρωτοβουλία πολιτών κατά της εκχώρησης του Αεροδρομίου Δασκαλογιάννης, στα Χανιά, στη διαφαινόμενη τέταρτη αναβολή της ανάληψης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport. Για την Κυριακή 12 Μαρτίου διοργανώνεται αυτοκινητοπορεία από το κέντρο των Χανίων μέχρι το αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας, κάνει και πάλι λόγο για επιχειρησιακή και οικονομική ανικανότητα  της εταιρίας να αναλάβει την «διαχείριση» των 14 αεροδρομίων την 15η Μαρτίου όπως είχε ανακοινώσει ενώ θυμίζει πως φορά ότι την Fraport δεν την χρηματοδοτούν γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά ελληνικές τράπεζες και τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο.


Τα μέλη της πρωτοβουλίας προαναγγέλλουν πως θα δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Fraport, κατά τη διαγωνιστική διαδικασία αλλά και κατά την υπογραφή της σύμβασης δεν διέθετε τα απαιτούμενα κεφάλαια για την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος ενώ μιλούν για «εκβιασμό που ασκούν αυτές τις μέρες η Γερμανική κυβέρνηση και οι δανειστές προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της εκχώρησης των αεροδρομίων και να κλείσει με τη σειρά της η αξιολόγηση».

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας αναφέρεται:

Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων.

Οι χθεσινές και σημερινές ανακοινώσεις της Fraport προσπαθούν να απαντήσουν στη προχθεσινή ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μας με την οποία αναφερθήκαμε στην επιχειρησιακή και οικονομική ανικανότητα  της να αναλάβει την «διαχείριση» των 14 αεροδρομίων την 15η Μαρτίου όπως είχε ανακοινώσει.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε. Μόλις σήμερα οι Γερμανοί ανακοίνωσαν το ύψος του νέου μετοχικού κεφαλαίου της Fraport Greece. Στη πραγματικότητα η Fraport τόσο κατά τη διαγωνιστική διαδικασία όσο και κατά την υπογραφή της σύμβασης δεν διέθετε τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να καταβάλει το ευτελές ποσό του 1,2 δις και να «παραλάβει» τα αεροδρόμια. Η πρωτοβουλία μας θα δώσει σύντομα όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τους χρόνους με τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Fraport Greece. Το ίδιο θα πράξει και με την μία εκ των δύο μητρικών εταιρειών με έδρα την Κύπρo εταιρεία με αρχικό κεφάλαιο  5.000 Ε.

Αλλά και στο τομέα της επιχειρησιακής ετοιμότητας η Fraport δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την «διαχείριση» παρ’ όλο που δηλώνει έτοιμη. Είναι πλέον οριστικό ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να παραλάβουν ούτε αυτή την φορά.

Στη πραγματικότητα η Fraport δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση των αεροδρομίων διότι ακόμα δεν έχουν επιλυθεί οικονομικής και επιχειρησιακής φύσεως προβλήματα γεγονός που υποδηλώνει την αφερεγγυότητας της. Επισημαίνεται για μία ακόμα φορά ότι την Fraport δεν την χρηματοδοτούν Γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά ελληνικές τράπεζες και τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό δημόσιο.

Γνωρίζουμε τον εκβιασμό που ασκούν αυτές τις μέρες η Γερμανική κυβέρνηση και οι δανειστές προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της εκχώρησης των αεροδρομίων και να κλείσει με τη σειρά της η αξιολόγηση. Πρόκειται περί ενός πρωτοφανούς εκβιασμού του Ελληνικού λαού.

Καλούμε για μία ακόμα φορά τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων με ορθολογικά και μη πελατειακά κριτήρια. 

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης, τους πολίτες των Χανίων και του Ρεθύμνου στη μαζική κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί με προσυγκέντρωση στη πλατεία Δικαστηρίων και στη συνέχεια αυτοκινητοπομπή που θα καταλήξει στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». 

efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: