Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ IPHONE ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ Η APPLE ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ

H Apple διαβεβαιώνει τους κατόχους iPhone και iPad ότι τα συστήματά της παραμένουν απρόσβλητα, απαντώντας στους ισχυρισμούς ενός ή περισσότερων χάκερ ότι θα διαγράψουν τα πάντα από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές της εάν ο τεχνολογικός κολοσσός δεν καταβάλλει λύτρα. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η λίστα που φέρονται να κατέχουν οι εκβιαστές περιέχει έγκυρα στοιχεία και ως εκ τούτου, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί η απειλή.


Την είδηση για τον εκβιασμό της Apple μετέφερε την Τετάρτη το motherboard.vice.com, σύμφωνα με το οποίο μια ομάδα χάκερ με όνομα "Turkish Crime Family" απαιτούν 75.000 δολάρια σε Bitcoin ή άλλο κρυπτονόμισμα (το "Ethereum") ή 100.000 δολάρια σε κάρτες δώρου στο iTunes για να μην πραγματοποιήσουν την απειλή τους: να διαγράψει στις 7 Απριλίου στοιχεία από 300 εκατομμύρια λογαριασμούς στις υπηρεσίες της Apple (@apple, @me). Σε άλλη επικοινωνία με το ειδησεογραφικό σάιτ και άλλα μέσα, η ομάδα δηλώνει πως έχει στοιχεία για 559 εκατομμύρια λογαριασμούς -διευθύνσεις e-mail και password.

Εκπρόσωπος της Apple δηλώνει στο Fortune, μετά την δημοσιοποίηση της απειλής, ότι έχει σημειωθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους διακομιστές των υπηρεσιών της -(για στοιχεία εισόδου στο iCloud, ή υποκλοπή Apple ID). Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να έχουν υποκλαπεί έγκυρα στοιχεία.

Εικάζεται πως τα στοιχεία που δηλώνει ότι έχει η ομάδα προέρχονται από την υποκλοπή 100 εκατομμυρίων λογαριασμών στο LinkedIn το 2012, τα οποία μπορεί να επιτρέψουν την πρόσβαση και στις υπηρεσίες της Apple, εάν οι χρήστες κάνουν το -συνηθισμένο- σφάλμα να χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό login/password σε διαφορετικές υπηρεσίες. . in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: