Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

OΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ, ΑΛΛΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ

Μπορεί η Μαρίν Λεπέν να συστήνεται πλέον ως «Μαρίν» στους Γάλλους, μπορεί να τα έσπασε με τον πατέρα της Ζαν Μαρί, ωστόσο, το κόμμα της εξακολουθεί να μην αρέσει στη χώρα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις ιδέες του για την Ευρώπη, το ενιαίο νόμισμα, τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde (μεταξύ 23-27 Φεβρουαρίου), το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί το Γαλλικό Μέτωπο (FN) απειλή για τη Δημοκρατία.


Ωστόσο, το 33% δηλώνει ότι συμφωνεί με τις θέσεις του κόμματος, ποσοστό αυξημένο κατά δύο μονάδες μέσα σε ένα χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 48% των όσων δηλώνουν «εργατική τάξη» συμφωνεί με τις ιδέες της Μαρίν Λεπέν.

Όσο για την ψήφο στο Γαλλικό Μέτωπο, το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν το ψήφισε ποτέ, το 17% δηλώνει ψηφοφόρος των Λεπέν, ενώ ένα 12% δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να το κάνει στις εκλογές για τον πρόεδρο της Γαλλίας, το 2017.

Μιλώντας για τις προεδρικές: οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Λεπέν την πρώτη θέση στον α' γύρο με δεύτερο τον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν, στην τρίτη θέση τον υποψήφιο της δεξιάς (με τα πολλά βάσανα) Φρανσουά Φιγιόν και μόλις στην τέταρτη θέση τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν.

Απόστολος Ρουμπάνης  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: