Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

ΔΙΚΗ SIEMENS: ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ρεπορτάζ: Δανάη Κισκήρα – Μπαρτζώκα

Αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής έχει υποβάλει ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η Ένωση προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους» και ένας πολίτης
Πρόταση για ακύρωση του αιτήματος παράστασης πολιτικής αγωγής από την Εισαγγελέα Έδρας
Τρεις εκ των 64 κατηγορουμένων έχουν αποβιώσει 

Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για το «σκάνδαλο Siemens» προκειμένου, το δικαστήριο να τοποθετηθεί επί των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για παράσταση πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.


Αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής έχει υποβάλει ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο, η Ένωση προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους» που εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ένας πολίτης.

Πρόταση να τεθεί εκτός δίκης η «Δικαιοσύνη για όλους», της κ. Κωνσταντοπούλου 

Η Εισαγγελέας της Έδρας ωστόσο, κατάθεσε πρόταση ακυρότητας του αιτήματος παράστασης πολιτικής αγωγής της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε πως «είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτή την υπόθεση.Με αυτή την πρόταση της εισαγγελέως σήμερα, αποκρυσταλλώθηκε και απογυμνώθηκε ότι κάποιοι ενοχλούνται βαθιά από την παράσταση πολιτικής αγωγής πολιτών. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή των πολιτών εξυπηρετείτε τους κατηγορούμενους και την ίδια τη Siemens, διασφαλίζεται πως δεν θα γίνουν οι ερωτήσεις που «πονάνε» και η δίκη θα προχωρήσει κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Siemens».

Κατά το τέλος της παρέμβασής της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προσκόμισε στην έδρα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής του 2011 σχετικά με την υπόθεση.

Οι κατηγορίες

-Ο ΟΤΕ, δια των εκπροσώπων του δήλωσε ότι διεκδικεί με επιφύλαξη πόσο 10 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, για ηθική βλάβη που υπέστη, τόσο από τις πράξεις της δωροδοκίας -ενεργητικής για τα στελέχη της Simenes και παθητικής για τους πρώην υπαλλήλους του- όσο και για τις πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

-Το Δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και για τις δύο κατηγορίες, διεκδικώντας το ποσό των περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ, που προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο ως ζημία από την επίδικη υπόθεση της σύμβασης 8002/1997. Διεκδικεί επίσης, ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, ως ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορουμένους.

Όπως έγινε γνωστό από το δικαστήριο κατά την προηγούμενη διαδικασία, τρεις εκ των 64 κατηγορουμένων έχουν αποβιώσει, ενώ και οι οκτώ κατηγορούμενοι που δικάζονται σήμερα, είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Το altsantiri.gr βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για την εξέλιξη της πολύκροτης δίκης. 
http://www.altsantiri.gr/ellada/diki-siemens-protasi-mi-nomimopiisis-tis-politikis-agogis-ypo-tin-konstantopoulou/ 

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: