Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗ VICTUS ΤΩΝ VODAFONE & WIND - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Πέμπτη 23 Μάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Victus» (κοινή θυγατρική των εταιρειών Vodafone & Wind, η οποία διαχειρίζεται το κοινό δίκτυό τους), αντιδρώντας στις απολύσεις τεσσάρων συναδέλφων τους. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 22 Μάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας μόλις ανακοινώθηκαν οι τέσσερις απολύσεις απάντησαν άμεσα στην εργοδοσία με την πραγματοποιώντας στάση εργασίας και αντιδρώντας έτσι στην «σιαρκή προσπάθεια αντικατάστασης των παλαιών και έμπειρων εργαζομένων με φθηνό επινοικιαζόμενο προσωπικό ή εργαζομένους με «μπλοκάκια», χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις»

ΟΙΥΕ: Πογκρόμ απολύσεων

Την εταιρεία Victus Networks (κοινή θυγατρική των εταιρειών Vodafone & Wind, η οποία διαχειρίζεται το κοινό δίκτυό τους) καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), «για το πογκρόμ των απολύσεων που εξαπέλυσε και οι οποίες είναι αναιτιολόγητες και καταχρηστικές».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «οι εργαζόμενοι στην Victus Networks βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία». Η ΟΙΥΕ επισημαίνει ότι στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στην Victus και καλεί τα σωματεία εργαζομένων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών «να συντονίσουμε από κοινού την αγωνιστική απάντησή μας ενάντια στις απολύσεις». «Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους» τονίζει η ΟΙΥΕ.


Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη εταιρεία:

 “Μετά τα πογκρόμ απολύσεων και τις παράνομες μεθοδεύσεις παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης σε Vodafone & Wind, οι δύο εταιρείες προχωρούν τώρα σε απολύσεις εργαζομένων και στη θυγατρική τους Victus Networks, μια εταιρεία που είχε συσταθεί ως «πρότυπο» για να διαχειρίζεται το κοινό δίκτυο που αναπτύσουν.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι πίσω από τις πολυδιαφημιζόμενες εξαγγελίες για κέρδη και τεχνολογικά επιτεύγματα των Vodafone & Wind κρύβεται μία διαρκής προσπάθεια αντικατάστασης των παλαιών και έμπειρων εργαζομένων με φθηνό επινοικιαζόμενο προσωπικό ή εργαζομένους με «μπλοκάκια», χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις.

Οι εργαζόμενοι στη Victus Networks βρισκόμαστε ήδη σε κινητοποίησεις με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία, κινήσεις που αναμένεται να εντατικοποιηθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα και καλούμε τους εργαζομένους να συμπαρασταθούν στο αγώνα για το μέλλον μας και την επιβίωσής μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη Victus Networks”

Στο πλευρό τους η ΠΑΣΕ WIND

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους μας στη Victus.
Η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε 4 απολύσεις εργαζομένων που είχαν μεταφερθεί κατά τη σύσταση της εταιρίας από Vodafone και Wind και είχαν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Μάλιστα για να εξασφαλίσει τη συναίνεση φρόντισε να δώσει 3 μισθούς παραπάνω από την αποζημίωση και σύσταση για να δουλέψουν σε εργολάβο!
Οι εταιρίες Vodafone και Wind πλάσαραν πριν από χρόνια το σχέδιο σύστασης τηςVictus και μεταφοράς εργαζομένων σε αυτήν ως success story με πρόβλεψη για εκατοντάδες προσλήψεις. Αυτό λοιπόν το story έχει εμπλουτίσει την επιτυχία του με δεκάδες απολύσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες, με ευθύνη των διοικήσεων και των τριών εταιριών, χρησιμοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους παρέχει το κράτος…
Οι εργαζόμενοι στη Victus είναι σε στάση εργασίας σήμερα ενώ αύριο 23/3 το Σωματείο τους έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία.
Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να σταθούν αλληλέγγυες στον αγώνα των εργαζομένων στη Victus.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της Victus
-         την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και
-         την ακύρωση των σχεδίων απολύσεων και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ 

leftgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: