Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

ΥΠΟ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ» ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την πολιτική απόφαση του Eurogroup της Μάλτας, στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τις αναταράξεις που θα προκαλέσει ο τελικός λογαριασμός της συμφωνίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο το Μαξίμου, όσο και η Κουμουνδούρου έχουν θέσει υπό «παρακολούθηση» βουλευτές που θεωρούνται επίφοβοι για νέους αιφνιδιασμούς μετά το χτύπημα από Φίλη και 53+ στην Κεντρική Επιτροπή.


Σύμφωνα με Τα Νέα, τις επόμενες 15-20 ημέρες, αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι η εσωτερική ζύμωση για την πολιτική διαχείριση της συμφωνίας και την αποφυγή νέων κραδασμών, όπως αυτοί που καταγράφηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας των 53+ ούτε έμειναν ούτε πρόκειται να μείνουν στο κείμενο με τις 13 υπογραφές αμφισβήτησης της συμφωνίας της Μάλτας και, εμμέσως, της τακτικής Τσίπρα. 

Η στάση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία φέρεται να δήλωσε στη συνεδρίαση πως είναι δύσκολο να ψηφίσει αυτά τα μέτρα, είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται - και τον προβληματισμό της δείχνουν να συμμερίζονται και άλλοι βουλευτές, έστω κι αν δεν μοιράζονται τη σκέψη αυτή φωναχτά. 

Ούτως ή άλλως, όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση της ΚΕ δείχνουν ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός και η ηγετική ομάδα δεν θα περάσουν αβρόχοις ποσί τη διαδικασία, καθώς η ομάδα των 53+ θέτει με το κείμενό της ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης και ταυτότητας.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: