Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Για να περικοπούν τα 1,8 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία, οι λύσεις που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο δεν περιορίζονται μόνο στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τις κύριες συντάξεις. Έχει ήδη υπάρξει η πρόταση που έχει γίνει αποδεκτή για μείωση και της ανάλογης προσωπικής διαφοράς και για τις επικουρικές συντάξεις.   

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, υπάρχει η εκτίμηση ότι μάλλον θα χρειαστεί να «παγώσουν» οι όποιες αυξήσεις στις συντάξεις επρόκειτο να γίνουν από φέτος, μέχρι και το 2020. Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προβλεφθεί και στον προϋπολογισμό, μιας και είχε διαπιστωθεί ότι θα υπήρχαν συντάξεις που μετά τον επανυπολογισμό τους θα κατέληγαν υψηλότερες από τις παλαιότερες τιμές τους.
Η σχετική πρόβλεψη ήθελε οι συντάξεις αυτές να ανακάμπτουν κατά το 1\5 χρόνο με τον χρόνο. Τώρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να οδηγήσει σε «πάγωμα» και αυτών των συντάξεων, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθούν από τις περικοπές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα φτάσουν στα επίπεδα 20 – 25%. Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις εκτιμάται ότι θα περιορίσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη το 2019, κατά 1 – 1,1 δισ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα 600 εκατ. ευρώ θα επιδιωχθεί να περικοπούν από τις επικουρικές συντάξεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις που είναι χαμηλότερες από 600 ευρώ το μήνα και τις επικουρικές που είναι μικρότερες από 100 ευρώ σε μηνιαία βάση.
Σε αυτή την περίπτωση θα δεχτούν μεγαλύτερες πιέσεις οι συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ το μήνα. Στο μέγιστο επίπεδο θα υπάρξουν συντάξεις που θα χάσουν περίπου 300 ευρώ σε μηνιαία βάση.

http://news247.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κόψεις τις συντάξεις: πχ. Φέρνεις και τα υπόλοιπα μνημόνια προκαταβολικά, στέλνεις ψευδείς ληξιαρχικές πράξεις θανάτου για μία σειρά συνταξιούχων, στην μηχανογραφική υπηρεσία.Μέχρι να βρουν τί έγινε, οι συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει αληθινά.Ονομάζεις και τους μισθωτούς "μελλοντικούς" συνταξιούχους και τους κόβεις το μισθό. Αυξάνεις τους βουλευτικούς μισθούς, και ως ισοδύναμα, ξαναμειώνεις τις συντάξεις. Και για να μη φάω την χωρητικότητα του σέρβερ, γράφεις στα μέζεά σου τον Ελληνικό λαό.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχάσεις να αναφέρεις την πάταξη της διαφθοράς.Σε κάθε πάταξη, αντιστοιχεί μείωση των συντάξεων κατά 15%. Επίσης, παίρνουμε πρώτα τα αντίμετρα, και αυτομάτως μειώνουμε τις συντάξεις.Τέλος, καταργούμε τον όρο "σύνταξη" και τον αντικαθιστούμε με την "απόταξη", για χρήση στην νέα θρησκεία.