Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ», ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καλεί την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν υφίσταται θέμα πολεμικών επανορθώσεων, αλλά εκφράζει την ελπίδα οι δύο χώρες να εργαστούν για μια αμοιβαία αποδεκτή ιστορική μνήμη.

Ασκεί κριτική στην Τουρκία για την επιθετική ρητορική της, αλλά σπεύδει να υπογραμμίσει ότι δεν πρέπει να γκρεμιστούν οι γέφυρες που μας συνδέουν.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο κ. Στάιμάιερ θα φθάσει στην Αθήνα στις 15:30 και θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου.

Αμέσως μετά, στις 16:10, θα γίνει δεκτός από τον Πρ.Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης ολοκληρώνεται με την παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμή του και της συζύγου του, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Σάββατο στις 10:00, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Στάινμάιερ θα εγκαινιάσουν την έκθεση documenta14 και εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα μεταβεί για ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. 
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: