Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

ΝΤΕΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ, ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Αποτέλεσμα κούρασης από την εκλογική μάχη στη χώρα του χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup και απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντέισελμπλουμ τις λέξεις που χρησιμοποίησε για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, επιμένοντας ωστόσο στο νόημα των σχολίων του.
«Φαίνεται σαν να διέπραξα κάποιου είδους έγκλημα πολέμου», τόνισε ο Ολλανδός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος αρνείται ότι τα λόγια του ήταν προσβλητικά και συμπληρώνει ότι ποτέ δεν υπονόησε ότι όλοι οι λαοί της νότιας Ευρώπης σπαταλούν αλόγιστα τα χρήματά τους στο ποτό και σε εφήμερες απολαύσεις.

«Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που στην πρώτη κριτική που θα δεχθεί πέφτει και ζητεί ταπεινά συγγνώμη. Γιατί να ζητήσω συγγνώμη, για κάτι που δεν είπα, για κάτι που δεν εννοούσα; Σε ό,τι αφορά το ζήτημα ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών δεν είναι απεριόριστη ούτε χωρίς όρους, στέκομαι 100% σε αυτά που δήλωσα», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του συμβουλίου των 19 υπουργών Οικονομικών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από διάφορους αξιωματούχους ανά την Ευρώπη όταν, σε συνέντευξή του τον Μάρτιο σε γερμανική εφημερίδα, είχε σχολιάσει, αναφερόμενος στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου: «Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα λεφτά σε αλκοόλ και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ την υποστήριξη των άλλων».
Σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην ολλανδική De Volkskrant, ο κ. Ντέισελμπλουμ σημειώνει ότι «η κούραση μπορεί να έπαιξε κάποιον ρόλο» στις λέξεις που χρησιμοποίησε, αλλά ότι τελικώς αυτά ήταν «ο δικός μου τρόπος για να εκφράσω το γεγονός ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία».
Εκτίμησε τέλος ότι η οργή που προκάλεσαν τα σχόλιά του είναι, στην πραγματικότητα, «οργή για τα οκτώ χρόνια κατά τα οποία ακολουθούνται πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης».
naftemporiki.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: