Πέμπτη, Απριλίου 13, 2017

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Καταννοώ το vertigo που βρίσκεται η αντιπολίτευση μετά την Μάλτα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την τοποθέτηση του στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. «Οταν κανείς επιλέγει να βάλει όλα του τα λεφτά στην καταστροφή κι αυτή δεν έρχεται αισθάνεται αμηχανία», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι είναι λανθασμένες οι πληροφορίες ή οι εκτιμήσεις της ΝΔ ότι δεν κλείνει η συμφωνία. Απαντώντας μάλιστα στη ΝΔ που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ανίκανη, είπε με νόημα ότι «Ναι, είμαστε ανίκανοι. Είμαστε ανίκανοι στη μίζα και στη διαφθορά!» και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα ξεσκεπάσει τις αιτίες που χρεοκόπησαν τη χώρα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μείνει να μετρά τις αντιφάσεις της γραμμής της όλο αυτό το διάστημα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας επίσης ότι η ΝΔ δεν θα μπορούσε να φέρει συμφωνία, και μάλιστα συμφωνία που να προβλέπει θετικά αντίμετρα. «Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι θα πάρετε τόσα κι άλλα τόσα μέτρα και ζητούσε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθύμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή όχι για τα αρνητικά, αλλά για τα θετικά, γιατί έχει αλλεργία σε οτιδήποτε θετικό συμβαίνει στον τόπο και το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή.«Να καταλάβω να πει η αξιωματική αντιπολίτευση εγώ δεν ψηφίζω τα μέτρα δημοσιονομικής επιβάρυνσης, γιατί, γιατί είμαι τζάμπα μάγκας, όπως δεν το λέω εγώ, το λένε κάποια στελέχη σας στους δημοσιογράφους. Λένε ότι είναι τζάμπα μαγκιά εκ του ασφαλούς να λέτε δεν ψηφίζουμε. Αλλά να το δεχτώ ακόμα κι αυτό. Τα θετικά μέτρα γιατί τα καταψηφίζετε;», συνέχισε. Και αναρωτήθηκε: «Γιατί καταψηφίζετε τα θετικά μέτρα όπως η μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις; Γιατί καταψηφίζετε το επίδομα ενοικίου, την κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο των συνταξιούχων; Θα καταψηφίσετε δωρεάν παιδικούς σταθμούς, επίδομα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί;». «Καταντήσατε μια παράταξη της κεντροδεξιάς μια παράταξη ακραία. Το να λέτε όχι σε όλα είναι αδιέξοδο και καταστροφικό», τόνισε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και εκτίμησε ότι θα τις χάσει η ΝΔ, επειδή όπως είπε, κουράζει το λαό με την τακτική της. Ρώτησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση εκτός από το να επιδεικνύει το πάθος της για να επιστρέψει στην εξουσία τι άλλο έχει να προτείνει.

«Λέτε ανίκανη μια κυβέρνηση που όταν ανέλαβε είχε ανεργία 27% και τώρα έχει 23%. Ανίκανη μια κυβέρνηση που έθεσε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο επίκεντρο των εξελίξεων», συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ότι «ναι πράγματι κύριοι της αντιπολίτευσης είμαστε ανίκανοι, ξέρετε σε τι; Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα, στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη διαφθορά, στις κομπίνες. Σε αυτά αποδειχθήκαμε ανίκανοι γιατί ικανοί σαν και εσάς σε αυτά δεν θα υπάρξουν ποτέ, ποτέ σε αυτόν τον τόπο».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια, είπε ότι η λέξη πάρτυ είναι πολύ μετριοπαθής για να περιγράψει ότι συνέβη επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο χώρο της υγείας και πως αν δεν ήταν τώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει εξεταστική για το χώρο της υγείας.

«Εμεινα έκπληκτος με την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να πει ότι ένιωσε διαβάζοντας την ότι η ΝΔ απολογείται. «Εσείς αρχίσατε να απολογείστε ήδη πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη παρατήρησε ότι έδειξε πως βρίσκεται σε «πανικό και εκνευρισμό».

Έπειτα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας: «Καθαρίσατε τα πάντα με το "μαζί τα φάγαμε", εξανεμίσατε το 25% του εθνικού πλούτου γιατί τόσο μειώθηκε το ΑΕΠ επί των ημερών σας. Το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ το συνεχίζατε και την περίοδο της κρίσης και η υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν έγινε κατά τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ στο β' μνημόνιο. Φαίνεται να είστε στα σχοινιά και καταφεύγετε στην τακτική του αποπροσανατολισμού. Προσπαθείτε να βάλετε και τα κόμματα που κυβερνούν στο ίδιο τσουβάλι για να πείτε "όλοι τα ίδια είμαστε". Δεν εντυπωσιάζετε κανένα γιατί είναι μια συνήθης τακτική», συνέχισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για σκάνδαλα στην υγεία για να καταλήξει λέγοντας πως «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

«Σε ποια χώρα ένα δημόσιο νοσοκομείο όπως το Ντινάν θα πέρναγε σε χέρια ιδιώτη με σβησμένα χρέη;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και υπογράμμισε ότι η αντίληψή της ΝΔ, τόσο για το κράτος όσο και για την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι επικίνδυνη. «Ζητάτε και τιμητικές πλακέτες για το ‘Ερρίκος Ντυνάν'», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως είναι δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του στελέχους της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά δεν είναι πειστικό το επιχείρημά του ότι η απόφαση για το «Ερρίκος Ντυνάν» ελήφθη από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης, λέγοντας πως τα νοσοκομεία προμηθεύονταν υλικά σε 3πλάσια και 4πλάσια τιμή από εκείνην της αγοράς. «Τρελό πάρτι, σαν να μην υπάρχει αύριο», ήταν το συμπέρασμά του.

Όσον αφορά το σκάνδαλο της Novartis -«και αυτό το σκάνδαλο έρχεται απέξω, όπως και της Siemens», παρατήρησε. Και πώς οι τιμές εδώ, επηρέαζαν όλο το ευρωπαϊκό σύστημα. Και, αναδεικνύοντας το «σκεπτικό» της πρότασης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε ότι οι πολίτες θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής.

Καταλήγοντας ο  πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη δημόσια υγεία και είναι ηθική της υποχρέωση να ρίξει φως σε όλα όσα αποτελούν βασικές αιτίες της χρεωκοπίας της χώρας. «Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα η κυβέρνηση έχει κάνει τα τελευταία δυο χρόνια ότι είναι δυνατό για να στηρίξει τη δημόσια υγεία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στα ζητήματα της διαφάνειας πέραν του ηθικού πλεονεκτήματος, πέραν του ηθικού αιτήματος, του ηθικού δικαιώματος του ελληνικού λαού να μάθει τι ακριβώς συνέβη, γιατί πλήρωσε πολύ ακριβά το μάρμαρο, είναι ένα και από τα βασικά ελατήρια, κίνητρα που ο ελληνικός λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης δύο φορές σε αυτή την κυβέρνηση και ψήφο καταδικαστική δύο φορές στα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο για πάρα πολλά χρόνια και τον χρεοκόπησαν και τον λεηλάτησαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι στα δυο χρόνια που απομένουν μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση θα καταφέρει να ξεσκεπάσει τα πεπραγμένα των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας πως δεν αφορά την κυβέρνησή του το αν έχουν παραγραφεί ή όχι οι ποινικές ευθύνες, καθώς η δική της υποχρέωση είναι να ρίξει φως και αυτό θα κάνει, ανταποκρινόμενη και στο αίτημα του ελληνικού λαού που την ψήφισε. «Θέλω να καταστήσω σαφές: Δεν μας αφορά το αν, όπως λέτε, με βάση το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών είναι προφανείς ή δεν είναι προφανείς οι ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί ή όχι. Αυτό που μας αφορά και είναι η δική μας υποχρέωση είναι να ρίξουμε φως. Να ρίξουμε φως σε όλα όσα αποτελούν βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. Και σε όλα όσα αποτελούν και βασικές αιτίες, ίσως και βασικότερη για την οποία εσείς διακαώς και καταφανώς μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού ζητάτε να μην κλείσει η αξιολόγηση, να χρεοκοπήσει η χώρα, να γίνει ότι είναι να γίνει αρκεί να φύγουμε εμείς από εδώ», είπε συγκεκριμένα.

«Φοβάστε ότι όσο μένουμε θα μας δίνεται η δυνατότητα να ξεσκεπάζουμε τα πεπραγμένα σας. Και ο ελληνικός λαός θα κρίνει στο τέλος της τετραετίας ποιοι είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και ποιοι είναι αυτοί που την πήραν κατεστραμμένη και την έβγαλαν από την κρίση και τα Μνημόνια», ήταν το καταληκτικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα. ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: