Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η «ΕΥΕΛΙΞΙΑ», ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ

Η σταθερή μείωση των μισθών και η μεγάλη αύξηση της υποαπασχόλησης καταγράφονται και στα στοιχεία του ΙΚΑ για το μήνα Ιούνη του 2016.
Επιβεβαιώνεται, και μέσα από τα στοιχεία αυτά, ότι η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, η συνεχής επίθεση στο εισόδημα της εργατικής τάξης, συνολικά ο εργασιακός μεσαίωνας που... «δεν ψηφίζει» τάχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο είναι ήδη εδώ, αλλά βαθαίνει και επί των ημερών της, ακριβώς γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου που υπηρετεί με την πολιτική της.
Μεγάλη αύξηση της μερικής απασχόλησης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για τον περασμένο Ιούνη που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις προς το ΙΚΑ, η μερική απασχόληση στους μισθωτούς έχει φτάσει το 29%, από 18% το 2011. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι ένα μέρος της πλήρους απασχόλησης, όπως την καταγράφουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, περιέχει συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, δηλαδή μισθωτούς που αν και δουλεύουν πλήρες ωράριο, εργάζονται μόλις μερικές μέρες τη βδομάδα, προκύπτει το συμπέρασμα πως στις σημερινές συνθήκες, τουλάχιστον ένας στους τρεις εργαζόμενους υποαπασχολείται. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως με βάση τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», περίπου το 15% των νέων συμβάσεων μισθωτής εργασίας είναι με εκ περιτροπής εργασία. 
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και βγαίνει μετά εκείνο το στουρναροειδές και λέει ότι πρέπει να κοπούν οι συντάξεις κι άλλο, γιατί δεν έχουν τα ταμεία. Τα ταμεία, ποτέ δεν θα έχουν , όσο εφαρμόζεται η οικονομία της αρπαχτής.