Κυριακή, Απριλίου 09, 2017

GRASSHOPPER: TO WIKILEAKS ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΑ MALWARE ΤΗΣ CIA

Το WikiLeaks δημοσίευσε το Vault 7 «Grasshopper», μια νέα σειρά εγγράφων που αποκαλύπτουν το κακόβουλο λογισμικό (malware) που αναπτύχθηκε από τη CIA για να παραβιάζει συστήματα με Windows να παρακάμπτει λογισμικά προστασίας από ιούς.
Τα 27 έγγραφα που δημοσίευσε το WikiLeaks, αναφέρεται ότι προέρχονται από το λεγόμενο Grasshopper framework της CIA, μια πλατφόρμα που χαρακτηρίζεται σαν «μυστική» από την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, και η οποία υποτίθεται ότι είναι διαθέσιμη μόνο σε μέλη της CIA.
Η σημερινή διαρροή δείχνει πώς η CIA ανέπτυξε και χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό (malware) που μπορεί να περάσει απαρατήρητο ακόμη και από τα πιο κορυφαία λογισμικά προστασίας από ιούς στον κόσμο, όπως αυτά της Kaspersky και της Symantec. Το κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να εντοπιστεί ούτε από τη λύση ασφαλείας της Microsoft, Windows Defender.
Τα έγγραφα αποκαλύπτουν εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούνται από τη CIA για τη συλλογή πληροφοριών από τα συστήματα (με Windows), ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και των εγκατεστημένων προϊόντων ασφαλείας.


Μια ξεχωριστή ενότητα στις σημερινές διαρροές ονομάζεται Stolen Goods (Version 2), και αντιπροσωπεύει το κακόβουλο λογισμικό που αναπτύχθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου σε όλο τον κόσμο και τροποποιήθηκε από τη CIA για τους δικούς της στόχους. Ένα τέτοιο κακόβουλο λογισμικό είναι και το Carberp, το οποίο είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που δημιουργήθηκε από κάποιο hacker που πιστεύεται ότι είναι από τη Ρωσία.
Home / /inet / To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIA
To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIA
Giorgos /inet April 7, 2017 5:43 pm


Available in: To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIA

To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIAPrint To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIAPDF
Το WikiLeaks δημοσίευσε σήμερα το Vault 7 «Grasshopper», μια νέα σειρά εγγράφων που αποκαλύπτουν το κακόβουλο λογισμικό (malware) που αναπτύχθηκε από τη CIA για να παραβιάζει συστήματα με Windows να παρακάμπτει λογισμικά προστασίας από ιούς.

Τα 27 έγγραφα που δημοσίευσε το WikiLeaks, αναφέρεται ότι προέρχονται από το λεγόμενο Grasshopper framework της CIA, μια πλατφόρμα που χαρακτηρίζεται σαν «μυστική» από την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, και η οποία υποτίθεται ότι είναι διαθέσιμη μόνο σε μέλη της CIA.To WikiLeaks διαρρέει τα μη ανιχνεύσιμα malware της CIA

Η σημερινή διαρροή δείχνει πώς η CIA ανέπτυξε και χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό (malware) που μπορεί να περάσει απαρατήρητο ακόμη και από τα πιο κορυφαία λογισμικά προστασίας από ιούς στον κόσμο, όπως αυτά της Kaspersky και της Symantec. Το κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να εντοπιστεί ούτε από τη λύση ασφαλείας της Microsoft, Windows Defender.Τα έγγραφα αποκαλύπτουν εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούνται από τη CIA για τη συλλογή πληροφοριών από τα συστήματα (με Windows), ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος και των εγκατεστημένων προϊόντων ασφαλείας.

Μια ξεχωριστή ενότητα στις σημερινές διαρροές ονομάζεται Stolen Goods (Version 2), και αντιπροσωπεύει το κακόβουλο λογισμικό που αναπτύχθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου σε όλο τον κόσμο και τροποποιήθηκε από τη CIA για τους δικούς της στόχους. Ένα τέτοιο κακόβουλο λογισμικό είναι και το Carberp, το οποίο είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που δημιουργήθηκε από κάποιο hacker που πιστεύεται ότι είναι από τη Ρωσία.

Διαβάστε κι αυτό  Έρχονται τα πρώτα foldable smartphones της Samsung
Το WikiLeaks αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα εργαλεία της CIA χρησιμοποιήθηκαν από το 2012 και μέχρι το 2015 έλαβαν πολλές ενημερώσεις που πρόσθεσαν περισσότερες βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά.

Η CIA έχει ήδη απαντήσει και με μια δήλωση της αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι η υπηρεσία δεν κάνει “κανένα σχόλιο για την αυθεντικότητα των δήθεν εγγράφων.”

“Το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να είναι βαθύτατα προβληματισμένο από τις αποκαλύψεις του Wikileaks που έχουν σχεδιαστεί για να βλάψουν την ικανότητα της Κοινότητας των Πληροφοριών για την προστασία της Αμερικής κατά των τρομοκρατών και άλλων αντιπάλων. Αυτές οι αποκαλύψεις δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο το προσωπικό και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, αλλά και να εξοπλίζουν και τους αντιπάλους μας με εργαλεία και πληροφορίες που μας κάνουν κακό” αναφέρει η υπηρεσία.
https://wikileaks.org/vault7/#Grasshopper

https://secnews.gr/155881/wikileaks-vault-7-grasshopper-cia-malware/


ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: