Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ...ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΣΤΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο των εργαζομένων στην εφημερίδα Αυγή:

«Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας. Τον Οκτώβριο προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξηγούσαμε την κατάσταση και τους κινδύνους για το μέλλον της εφημερίδας

Φίλες και φίλοι, αναγνώστες και αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ,

Το τελευταίο διάστημα αποφασίστηκε ένα πρώτο σχέδιο επανεκκίνησης της ΑΥΓΗΣ με απώτερο στόχο, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η εφημερίδα να επανασχεδιαστεί, να ενισχυθεί και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αναγνωστών της και στις σύγχρονες προκλήσεις για την Αριστερά.

Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας. Τον Οκτώβριο προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξηγούσαμε την κατάσταση και τους κινδύνους για το μέλλον της εφημερίδας. Παράλληλα, έχουμε καταθέσει γραπτώς την πρότασή μας για την ανάπτυξη της εφημερίδας, η οποία σε αρκετά σημεία είναι σύμφωνη με το σχέδιο που εκπονήθηκε από τη διεύθυνση και τη διοίκηση της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. Η προσπάθεια αυτή γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τις οποίες δημιουργούν η οικονομική υστέρηση της εφημερίδας μας και οι μισθολογικές εκκρεμότητες με οφειλές μηνών προς τους εργαζόμενους, οι οποίες φτάνουν τα τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα δέκα από προηγούμενα έτη.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και διάθεση αυτή την προσπάθεια. Εφιστούμε όμως την προσοχή ότι τυχόν προσκόμματα, στην εκκίνηση αυτή της προσπάθειας, είναι δυνατόν να επιφέρουν την ανάσχεση ή, ακόμα χειρότερα, τη ματαίωση του εγχειρήματος.

Αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες την επιβεβαίωση από τον ισχυρό μέτοχο ότι συνεχίζουμε «όλοι μαζί» και, όπως συμφωνήσαμε στη συνάντηση της 8ης Φεβρουαρίου, την προσπάθεια για να εμφανιστεί ενισχυμένη στο δημοσιογραφικό και πολιτικό προσκήνιο η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς. Είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

Η συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ»

ΠΡΕΖΑ TV 
10-5-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ά,είναι σκέτη Αυγή. Δεν πειράζει, στεναχοριώμαστε μαζί με την κυβέρνηση του τόπου. Αν δεν πουλάς, φύλλα, αεροδρόμια, τρέλλα, κλπ, πώς να ζήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Παντού επαναστάσεις βλέπεις την αυγή.Το βράδυ κοιμάσαι με το κατεστημένο.