Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

ΚΚΕ: Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ"

«Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για «τα αντεργατικά μέτρα της "Συμφωνίας"», επισημαίνοντας ότι «εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση προωθεί:

Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που είναι το επιστέγασμα του εργασιακού μεσαίωνα και προπομπός νέων ανατροπών και σε άλλους κλάδους.


Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out.

Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη».



«Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη "επιστροφή στην κανονικότητα", για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων» τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: "Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε"!».  απε

ΠΡΕΖΑ TV 
10-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: