Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ

Καταργείται το ΕΚΑΣ εντός του 2017 σε περίπου 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης για τη 2η αξιολόγηση. Οπως προκύπτει από τα κείμενα της συμφωνίας, οι δανειστές δεν δέχθηκαν τη λύση που έχει προκρίνει η ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει σε όλους τους δικαιούχους το ΕΚΑΣ αλλά με μείωση 50% των καταβαλλόμενων ποσών.


Για να κλείσει λοιπόν η αξιολόγηση η κυβέρνηση αποδέχθηκε να καταργήσει το ΕΚΑΣ μέσα στο 2017. Ετσι έχει συμπεριληφθεί στη συμφωνία ο εξής όρος: «Με στόχο να καταργηθεί προοδευτικά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), θα υιοθετήσει (η κυβέρνηση) τις υπουργικές αποφάσεις για τους κανόνες χορήγησης για το 2017». Μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα έχουμε αναδρομική κατάργηση.

Η Ενωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) καλεί την κυβέρνηση να μη νομοθετήσει αυτή την ακραίας βαρβαρότητας προαπαιτούμενη δράση, να επαναχορηγήσει σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ και να το θεσπίσει και για όλους τους νεοσυνταξιούχους που θα λαμβάνουν ήδη χαμηλές συντάξεις!  Τζώρτζης Ρούσσος http://www.efsyn.gr/ 

 ΠΡΕΖΑ TV 
10-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: