Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Διαδηλωτές εισέβαλαν σε δημαρχείο του Λονδίνου απαιτώντας Δικαιοσύνη

Με συνθήματα «θέλουμε Δικαιοσύνη» αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν την Παρασκευή στο κτίριο τοπικού δημαρχείου στο Λονδίνο, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε πολυώροφο κτίριο του Λονδίνου σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του δημαρχείου της περιφέρειας Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν σε επάνω ορόφους του κτιρίου, η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει και ξέσπασαν συμπλοκές.


Πλήθος κόσμου παρέμενε απέξω από το κτίριο, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτίριο.

«Φυγάδευσαν τη Μέι»

Αντιμέτωποι με οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων και των κατοίκων της περιοχής βρέθηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Η Μέι είχε προκαλέσει την οργή των κατοίκων επειδή στη διάρκεια επίσκεψής της στον πύργο Grenfell, αρνήθηκε να τους συναντήσει. Τους συνάντησε τελικά την Παρασκευή και ήρθε αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν τη Μέι, ενώ δυσαρεστημένο κάτοικοι κυνήγησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και φώναξαν συνθήματα εναντίον της.

Η Μέι υποσχέθηκε στους κατοίκους και στις οικογένειές τους οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων λιρών, εξασφάλιση στέγης και πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. 
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: