Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Στην LAMDA Development του Λάτση το αυθαίρετο 'The Mall Athens'

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, η LAMDA Development S.A. προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με την IRERE PROPERTY INVESTMENTS LUXEMBOURG», πρώην με την επωνυμία «HSBC PROPERTY INVESTMENTS LUXEMBURG S.A.R.L», για την αγορά 4.402.368 μετοχών εκδόσεως της εταιρεία «LAMDA OLYMPIA VILLAGE Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50% του μετοχικού κεφαλαίου της LOV.


Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και εφόσον συμφωνηθεί η επέκταση της δανειακής σύμβασης της LOV για τουλάχιστον τρία επιπλέον έτη.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η LAMDA DEVELOPMENT S.A θα κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της LOV, στην οποία ανήκει το Εμπορικό Κέντρο «The Mall Athens».
Σημειώνεται, ότι η συνολική αξία αποτίμησης του «The Mall Athens» διαμορφώνεται σε 381,2 εκ.ευρώ.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ανέφερε: «Η επένδυση αυτή ύψους σχεδόν €200 εκατ., αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά για την LAMDA Development, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Värde Partners. Η απόκτηση του 100% του The Mall Athens, το οποίο απασχολεί 2.500 εργαζομένους, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και φιλοξενεί πάνω από 11.000.000 επισκέπτες το χρόνο, είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας και αποτυπώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. Να σημειωθεί ότι η LAMDA Development, εν μέσω κρίσης, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις €0,5 δισ., στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την απασχόληση και την οικονομία σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα».
http://news247.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: