Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Αυτοκτόνησε 42χρονη που παρέμενε 15 μήνες απλήρωτη στην επιχείρηση "Καρυπίδη"

Η γυναίκα εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της.

«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.


Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην τραγική είδηση. Ο γενικός γραμματέας του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργείου Εργασίας, επιλέγει να σχολιάσει την τραγωδία σε ανάρτησή του στο facebook και να επιτεθεί στη Δικαιοσύνη, και να αναρωτηθεί αν ακούει κανείς εισαγγελέας:

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλώρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, ” επενδύει” αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τί λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;

Λες και δεν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή που έχει συνδιαμορφώσει το ευνοϊκό για το κεφάλαιο νομικό πλαίσιο και μάλιστα οι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη» είναι θύματα των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά στην περίπτωση των εργαζομένων του Καρυπίδη ο αντεργατικός χαρακτήρα του νομοθετικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τις αστικές κυβερνήσεις υπέρ του κεφαλαίου, σε βάθος δεκαετιών, αλλά και με ιδιαίτερη ένταση στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

(Στο θέμα θα επανέλθουμε)

Για το πρόβλημα των εργαζομένων στα σουπερ μάρκετ  Καρυπίδη και το τη βιώνουν μιλήσαμε παλαιότερα με την πρόεδρο τους

ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ 'ΤΣΑΤΑΝΗΔΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ "ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ?
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΑΚΟΥΣ? (Η ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?)
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ?
ΑΠΛΑ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ, ΤΩΡΑ ΣΚΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ.