Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

Αντίποινα Πούτιν για τις κυρώσεις των ΗΠΑ - Απομακρύνει 755 Αμερικανούς διπλωμάτες

Σε αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα προχωρά το Κρεμλίνο.

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, το προσωπικό που υπηρετεί στο αμερικανικό διπλωματικό σώμα στη Ρωσία θα μειωθεί δραστικά κατά 755 άτομα και θα ανέρχεται πλέον σε 445 άτομα.


Συνολικά στη Ρωσία το σύνολο της αμερικανικής διπλωματικής δύναμης ανέρχεται στα 1200 άτομα και σύμφωνα με τη δήλωση του Ρώσου Προέδρου ο αριθμός διπλωματών στις δύο χώρες θα πρέπει να είναι ο ίδιος. Στις ΗΠΑ βρίσκονται 445 Ρώσοι διπλωμάτες.

Αν και η είδηση είχε κυκλοφορήσει από την Παρασκευή δεν είχε γίνει γνωστός ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να φύγουν από τη Μόσχα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Οπως διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος «η υπομονή της Μόσχας για μια βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ έχει πλέον εξαντληθεί».

«Περιμέναμε για αρκετό καιρό ότι ίσως κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, ελπίζαμε ότι η κατάσταση θα άλλαζε, αλλά κρίνοντας από τα δεδομένα που έχουμε, εάν αλλάξει δεν θα είναι σύντομα», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.  kathimerini.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: