Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων στην «Ιριδα»

Για σχέδιο της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων της «Ιριδας», που παραμένουν απλήρωτοι, κάνουν λόγο η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, αναδεικνύοντας τις εργοδοτικές και κυβερνητικές ευθύνες, καθώς η χτεσινή τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας ήταν κενή περιεχομένου.

Οπως σημειώνουν τα δύο συνδικάτα, στη χτεσινή τριμερή, που έγινε μετά από αίτημά τους, «εκ μέρους της εταιρείας παρευρέθηκε μία νομική σύμβουλος, απλά για να μεταφέρει ότι δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο και ότι η ίδια δεν έχει εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την εταιρεία. Με άλλα λόγια, η διοίκηση της "Ιριδας" που έχει φέρει τους εργαζόμενους σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπήκε στον κόπο, όχι να δώσει λύση, αλλά ούτε καν να ενημερώσει τους εργαζόμενους και το υπουργείο για τα σχέδιά της.
Η στάση αυτή της εργοδοσίας, σε συνδυασμό με μία σειρά κινήσεις που γίνονται στο εργοστάσιο, αλλά και άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων. Η μισθοδοσία έχει παγώσει, δουλειές φεύγουν για άλλες εταιρείες του κλάδου και κανένας δεν βρίσκεται να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Το υπουργείο Εργασίας από τη μεριά του έχει ευθύνη για αυτήν την εργοδοτική αυθαιρεσία, γιατί εν γνώσει του, αξιοποιώντας την υπάρχουσα αντεργατική νομοθεσία, η "Ιριδα" συνεχίζει και δουλεύει με απλήρωτη εργασία, αξιοποιεί παράλληλα "δουλεμπορικά" γραφεία και παροτρύνει, μέσω των στελεχών της, εργαζόμενους να αποχωρήσουν με διάφορους τρόπους, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για να κάνουν τα σχέδιά τους οι νέοι επενδυτές».
Τέλος, οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου, καλούν τους εργαζόμενους στην Ιριδα «να μην δείξουν άλλη ανοχή, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Λιθογράφων και συλλογικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλα τα δικαιώματά τους».
 http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: