Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με το οποίο ιδρύονται δύο νέοι συγκοινωνιακοί φορείς κατά τα πρότυπα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Με το νομοσχέδιο καταργείται το υφιστάμενο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), εξαγοράζεται και τίθεται σε εκκαθάριση ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΑΣΘ ΑΕ) και συστήνεται κατά τα πρότυπα λειτουργίας του ΟΑΣΑ και των θυγατρικών του εταιριών:


1. Ένας νέος ρυθμιστικός φορέας ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΣΕΘ ΑΕ) και
2. Ένας νέος εκτελεστικός του συγκοινωνιακού έργου φορέας οι Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΣΥΘ ΑΕ).

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με το προτεινόμενο νομοσχέδιο ρυθμίζονται το καθεστώς του νέου εποπτικού ρυθμιστικού φορέα και του νου εκτελεστικού φορέα, την εξαγορά της επιχείρησης του ΟΑΣΘ, τα θέματα που αφορούν την αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης, οι διαδικασίας αποζημίωσης των μετόχων και της ομαλής μετάβασης του μεταφορικού έργου στο νέο φορέα με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού του ΟΑΣΘ, διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις μεταβατικές και καταργούμενες διατάξεις.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο και οι μετοχές είναι ονομαστικές και αμεταβίβαστες. 

Η ΑΣΥΘ ΑΕ αναλαμβάνει την εκτέλεση παντός είδους συγκοινωνιακού έργου (μετρό, τραμ, λεωφορεία). in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ. ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ. ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΧΑΣΟΥΝ-ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.