Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Απαξιωτική συμπεριφορά των Lidl στα προϊόντα της καταλογίζει η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ

Σε έκτακτη συγκέντρωση την Τρίτη στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας, με την συμμετοχή κτηνοτρόφων, αγροτών, αλλά και μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ο αποκλεισμός καταστημάτων της αλυσίδας LIDL, στο Βόλο και στην Λάρισα, με γεωργικά μηχανήματα, αλλά και … ζώα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό προϊόντων της ΕΒΟΛ από την γερμανική αλυσίδα.

Όπως αναφέρει το agronews.gr, η συνεργασία σύντομα μπορεί να αποτελέσει παρελθόν καθώς όπως υποστηρίζεται η γερμανική αλυσίδα δείχνει να αντιμετωπίζει με απαξίωση τα προϊόντα της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, τα οποία δεν κατέχουν περίοπτη θέση στα ράφια της. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα στα ¾ της αγοράς των σούπερ μάρκετ, στα ράφια τοποθετούνται περίπου 40 κωδικοί προϊόντων της ΕΒΟΛ, στα LIDL δεν υπάρχουν περισσότεροι από 8 κωδικοί.

Σε αποκλεισμό των καταστημάτων της αλυσίδας LIDL, στο Βόλο και στην Λάρισα, με γεωργικά μηχανημάτα, αλλά και … ζώα, αποφάσισε να προχωρήσει η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, διαμαρτυρόμενη με αυτόν τον τρόπο, για τον αποκλεισμό προϊόντων της από την γερμανική αλυσίδα. Παράλληλα, θα συσταθεί κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL, το οποίο – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – θα μεγαλώνει κάθε μέρα.

Η απόφαση λήφθηκε στην έκτακτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας, με την συμμετοχή κτηνοτρόφων, αγροτών, αλλά και μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Στην ανακοίνωση από τη γραμματεία της ΕΒΟΛ (ολόκληρη εδώ) αναφέρεται μεταξύ άλλων πως στη συνάντηση «μοναδικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα LIDL, λόγω της απαράδεκτης και απαξιωτικής αντιμετώπισης της απέναντι στα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα, που εκδηλώνεται κυρίαρχα με την μη τοποθέτηση τους στα ράφια των καταστημάτων της.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο ότι έρχονται στον τόπο μας, δραστηριοποιούνται, αποκτούν κέρδη και απαξιώνουν τα τοπικά προϊόντα. Έχουν στα ράφια τους 3.000 κωδικούς  και δεν τοποθετούν 50 κωδικούς τοπικών προϊόντων. Δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν. 

Μας θέλουν μόνο για πελάτες και απαξιώνουν τα ελάχιστα τοπικά μας προϊόντα. Αυτό οι καταναλωτές του Θεσσαλικού χώρου δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ. (...) Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στο Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)». Η ανακοίνωση υπογράφεται: «Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Εργαζόμενοι και Μέλη του ΑΣ Βόλου».

Τι ισχυρίζεται το Lidl

Όσον αφορά τη θέση της αλυσίδας, πηγές προσκείμενες στη Lidl μιλώντας στην «Ναυτεμπορική» υποστηρίζουν ότι υπήρξε επίσκεψη μέλους της Διοίκησης και Διευθυντή Αγορών στην έδρα της γαλακτοβιομηχανίας. Επίσης αναφέρουν ότι από τις 7/7 «η ΕΒΟΛ σταμάτησε μονομερώς τις παραδόσεις προϊόντων στα καταστήματά μας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνομιλιών».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «βάσει του επιχειρηματικού μοντέλου η αλυσίδα προβαίνει σε προεπιλογή προϊόντων απ' όλες τις βασικές κατηγορίες που φιλοξενεί στα καταστήματά της, ιδιωτικής και επώνυμης ετικέτας. Διαθέτει μόλις 1.600 κωδικούς στο σύνολο των προϊόντων έναντι των 5.000-6.000 κωδικών προϊόντων που διαθέτουν οι άλλες αλυσίδες. Αυτή τη στιγμή στη σταθερή μας γκάμα διατίθενται 8 προϊόντα ΕΒΟΛ. Ωστόσο, από τους δυο επώνυμους κωδικούς προϊόντων γάλακτος, το 1 είναι ΕΒΟΛ, από τους δύο επώνυμους κωδικούς κακάο, το 1 είναι ΕΒΟΛ και από τους 6 επώνυμους κωδικούς λευκό τυρί, οι 3 είναι ΕΒΟΛ. Επιπλέον, έχουμε προτείνει στην ΕΒΟΛ έξτρα ενέργειες συνεργασίας στο πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών (επιπλέον αυτών της σταθερής μας γκάμας)».
left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: