Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2017

Η κυβερνηση επιβεβαιωνει οτι το Nammos πληρωνει μονο 21600ευρω το χρονογια την ενοικιαση της παραλιας

Μονο 21600 ευρω το χρονο πληρωνει το Nammos για να ενοικιαζει την παραλια μπροστα απο το μαγαζι...στην οποια ξαπλωστρες,καφεδες και ποτα κοστιζουν μια περιουσια...Ακομη σκανδαλωδης αποφαση...χωρις κανεις να αναφερει ποιοι τοπικοι και μη αρχοντες υπεγραψαν μια τετοια σκανδαλωδης συμβαση...
Και οι δικαιολογιες...
«Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε πόλεμο με εγκαθιδρυμένα συμφέροντα και στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Καμία παράβαση, καμία ολιγωρία, καμία αυθαιρεσία δεν θα μείνει στο απυρόβλητο».


Με την κατηγορηματική αυτή δήλωση η ΓΓ Δημόσιας περιουσίας κ. Πέτη Πέρκα απαντά σε δημοσιεύματα που θέλουν την παραχώρηση της παραλίας Ψαρού στην Μύκονο με πολύ χαμηλό τίμημα, καθώς και το να υπάρχουν καταγγελίες για περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες σε συναυλία του τραγουδιστή κ Αντώνη Ρέμου στην ίδια παραλία.
Στην ανακοίνωσή της η κυρία Πέρκα αντιπαρέρχεται τα επιχειρήματα περί χαμηλού τιμήματος σημειώνοντας: «Αυξήσαμε την τιμή της παραχώρησης για ομπρελοκαθίσματα (από 30 σε 80 ευρώ), προσδιορίσαμε εφάπαξ αντίτιμο ύψους 2500 ευρώ για τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (επιπλέον του τιμήματος για τον παραχωρούμενο χώρο) και διπλασιάσαμε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα», τονίζεται στην ανακοίνωσή της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας.
Και επειδή αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό, προχωρήσαμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα εξετάσει περαιτέρω όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αιγιαλό. Για πρώτη φορά συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε στοιχεία και πληροφορίες και κυρίως για πρώτη φορά εφαρμόσαμε πιλοτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες με πολύ μεγάλη επιτυχία και σπουδαιότητα για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας κάθε παραλίας. Προς θλίψη λοιπόν των επιτήδειων μπαίνει τάξη και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας.
«Και επειδή αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό, προχωρήσαμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που θα εξετάσει περαιτέρω όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αιγιαλό. Για πρώτη φορά συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε στοιχεία και πληροφορίες και κυρίως για πρώτη φορά εφαρμόσαμε πιλοτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες με πολύ μεγάλη επιτυχία και σπουδαιότητα για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας κάθε παραλίας. Προς θλίψη λοιπόν των επιτήδειων μπαίνει τάξη και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας» συνεχίζει η ανακοίνωση .
Η κ. Πέρκα τονίζει την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές διαχρονικά διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας 5ετίας και δεν συσχετίζονται με κύκλο εργασιών ή όρους ζήτησης. Αξίζει να σημειώσουμε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την "κατακόρυφη" άνοδο του μισθώματος.
Τέλος σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή της επίμαχης συναυλίας, τονίζει ότι σε συνεργασία και με τις λιμενικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Εξετάζεται ακόμα και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της.
«Δεν μας ενοχλούν τα δημοσιεύματα κι ας έχουν και αρκετές ανακρίβειες, θα έλεγα μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Εύχομαι μόνο να συνεχίσουν να είναι ηχηρά και σε κάθε θετικό βήμα και ενέργεια που θα ακολουθήσει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας. Τασος Δασοπουλος news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: