Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

«CYTA»: Διαμαρτυρία για την εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας «CYTA», στη Μεταμόρφωση, έκανε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), καταγγέλλοντας την εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία.
«Η πίεση και η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο σε πολλά τμήματα της εταιρείας», καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το τμήμα 1Α της τεχνικής υποστήριξης, στο οποίο «από τους 80 εργαζόμενους έχουμε μείνει 49 και καλούμαστε να βγάζουμε τη διπλάσια δουλειά!», όπως περιγράφει. Το Συνδικάτο εξηγεί πως στόχος της εργοδοσίας είναι «με το λιγότερο δυνατό κόστος να βγάλουν τη μέγιστη δουλειά για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους». Οι συνθήκες εντατικοποίησης και πίεσης μεταφέρθηκαν από τους εργαζόμενους που πήραν το λόγο και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου.

«Η εντατικοποίηση πάει χέρι χέρι με την εργοδοτική τρομοκρατία», επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ, και καταγγέλλει μια σειρά κρουσμάτων τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας.
Μεταξύ άλλων, εργαζόμενος που τοποθετήθηκε στη Γενική Συνέλευση δέχθηκε τη «φιλική παραίνεση» ομαδάρχη, που είναι μάλιστα και μέλος του επιχειρησιακού σωματείου, που του συνέστησε πως είναι καλύτερα να συζητάνε μεταξύ τους τα προβλήματα, να μένουν δηλαδή «στο τμήμα», αντί να γίνονται αντικείμενο συζήτησης συλλογικά από τους εργαζόμενους...
Επιπλέον, πρωτοπόρος εργαζόμενος, μέλος του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου, βρέθηκε στο στόχαστρο επιπλήξεων επειδή αντέδρασε στην αλλαγή θέσης συναδέλφου του.
Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει «κάθε φαινόμενο εκφοβισμού και πίεσης, όπως παρατηρήσεις, αλλαγές θέσεων και τμημάτων σε εργαζόμενους που πρωτοστατούν, που αντιδρούν, που δεν ανέχονται την κατάσταση αυτή».
«Τους επιστρέφουμε τις νύξεις και τις παραινέσεις τους. Δεν μας φοβίζουν», καταλήγει.

Ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: