Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2018

Γιατί η Μητρόπολη Πειραιά υμνεί ένα ίδρυμα παιδεραστίας;

αναδημοσιευση απο το https://roides.wordpress.com/2018/10/13/13oct18/

[τ. Συνήγορος παιδιού: «αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου»]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δημοσιεύτηκε εκτεταμένα στον Τύπο το 2017, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Η Μητρόπολη Πειραιά δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για τον ανώνυμο εξομολόγο, που κάρφωνε τα παιδάκια, που του εξομολογούνταν τα βασανιστήρια και τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταντο στο πειραιώτικο Γκουαντάναμο του ευσεβή Θεολόγου Λαλαούνη: «Από τη στιγμή που ερχόταν στο ίδρυμα παπάς για να μας εξομολογήσει και την εξομολόγησή μας την έλεγε χαρτί και καλαμάρι στον Λαλαούνη και μας έβαζε τιμωρία μετά, σε ποιον να μιλήσουμε και τι να του πούμε;». («To ελληνικό Spotlight: 50 χρόνια βιαστής ανηλίκων στον Πειραιά» «Πρώτο Θέμα», 4.9.2017). Το είχαμε καταγγείλει ρωτώντας: «Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει ατιμώρητος;» (28.8.2017). Αλλά ακόμη και αν δεν τα πρόδιδε κι αυτά μαζί με το μυστήριο της Εξομολόγησης, τίθεται το ερώτημα πως δεν κατάλαβε τίποτα και γιατί τα παιδάκια δεν εκμυστηρεύτηκαν την τραγωδία τους στον «εκπρόσωπο του θεού» μέσα την Κόλασή τους.
Εκεί λοιπόν είχαμε καταγγείλει και τους ύμνους της Μητρόπολης (2008) προς το παιδεραστικό ίδρυμα το οποίο αποκαλεί με παλιότερο δημοσίευμα που δεν ανασκευάζεται, «πνευματικό φυτώριο». Δεν πρόκειται πλέον για άγνοια ή για αβλεψία. Το δημοσίευμά μας αναπαράχθηκε και σε μεγάλης επισκεψιμότητας Ελληνορθόδοξο και ακραιφνώς εθνικόφρονα ειδησεογραφικό ιστότοπο(Εξομολόγος), τον οποίο διαβάζουν πολλοί κληρικοί και πιστοί. Οι ύμνοι λοιπόν του 2008 που δεν αποσύρθηκαν, είναι συνειδητοί. Να σημειωθεί πως ο ευσεβής Πρόεδρος του «φυτωρίου», καταδικάστηκε και στο Εφετείο ομόφωνα σε 28 χρόνια φυλάκιση (πρωτόδικα 40) «για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση ανηλίκων για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια όπως και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας» ( 11.7.2018). Όμως η κρατική Εκκλησία μέσω της πειραϊκής Μητρόπολης, χωρίς να διαμαρτύρεται ούτε ένας πιστός ή κληρικός, εξακολουθεί να διαφημίζει το ίδρυμά του ως υποδειγματικό.

Η δημόσια συμπεριφορά του δεσπότη Χρήστου Μεντζελόπουλου, είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη και απόλυτα αντιφατική. Συναγελάζεται, αν και δηλώνει πατριώτης, με την από τον Φύρερ ομολογούμενη ως «σπορά των νικημένων του ‘45». Συμπροσεύχεται (φωτ. Θεοφάνεια 2016), αν και απηνής φραστικά διώκτης των αιρέσων, με τον αιρετικό (αίρεση του φυλετισμού), αλλά και αλλόθρησκο μύστη νυχτερινών τελετών των χειμερινών ηλιοστασίων Κασιδιάρη («Ημέρα μύησης-ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής)», έναν υπόδικο νέο που χαστουκίζει δημόσια γυναίκες, που επιδεικνύει ημίγυμνος χιτλερικό τατουάζ, που χαιρετά χιτλερικά, που συμμετέχει σε επεισόδια («Δολοφονική επίθεση χρυσαυγίτη με σιδηρολοστό»,   «Αθωώθηκε η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης»), προτρέπει σε βιαιότητες κατά αδυνάτων («Τελεσίδικη καταδίκη Κασιδιάρη για διέγερση σε βία κατά Ρομά») και παίζει με όπλα, εκφράζοντας δημόσια ιδιόρρυθμες σκέψεις (Βουλή 15.5.2017: «Γάμησα μια αδελφή τώρα»). Υπερασπίζεται με τον δικαστή και τον χωροφύλακα (2012) τον «ανδρισμό» (!) του Θεού (που «προσεβλήθη» στο θέατρο Χυτήριο), από κοινού με τον υμνητή του Ναζιστή παιδεραστή Στράιχερ, θαυμαστή του Μουσολίνι και του Χίτλερ και δημόσιο ουρητή (έξω από το Mega, 26.3,2013) Χρ.Παππά. Για τους παραπάνω είχε ομολογήσει το 2013, πως ανήκουν σε οργάνωση Εωσφοριστών (!!!)   «Τάγμα σατανιστών η Χρυσή Αυγή» επιμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς» (ΤΑ ΝΕΑ 24.5.2013), ενώ για την υπόδικη εγκληματική συμμορία τους έχουν υπάρξει ακόμη και «Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών». Θα ήταν αστείο να περιμέναμε από την Ιεραρχία, που λίγο πολύ βράζει στο ίδιο ζουμί, να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Αν και δημόσιος υβριστής των ομοφυλόφιλων (όχι όλων-«Παραλήρημα Σεραφείμ για ομοφυλόφιλους: “Είναι εγκληματίες”»), τιμά και συμπροσεύχεται με τον προκάτοχοι του Καλλίνικο, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί άρον-άρον «για λόγους υγείας» μετά από αλλεπάλληλες κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών, ανάμεσά τους κληρικών (ΕΘΝΟΣ, 4/2/2006-«Αποχώρηση Καλλίνικου με…σκιές σκανδάλων»), αλλά και θεολόγου-ψάλτη, που ισχυρίστηκε πως δέχτηκε από τον Καλλίνικο επίθεση «μπροστά στην Αγία Τράπεζα», (ΤΟ ΒΗΜΑ-Μ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, 24 Νοεμβρίου 2008-23:50),  για τις οποίες περιέργως ο Καλλίνικος δεν έφερε τους κατηγόρους του στο Δικαστήριο, ούτε τους υποχρέωσε εξωδικαστικά να ανακαλέσουν. Ο ίδιος  όμως, εξάντλησε την αυστηρότητά του στον ταλαίπωρο οδηγό του επειδή πήρε διαζύγιο: «ΟΜητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του».

Έρχομαι στο κυρίως θέμα μας, που όμως δεν μπορούμε να μην το δούμε παρά ως φυσική συνέχεια των παραπάνω. Αναλογίζομαι πόσο θα σκανδαλισθεί ο ευλαβέστατος φιλάνθρωπος χρηματοδότης της Μητρόπολης Πειραιώς κ.Μαρινάκης, που δέχεται άδικες επιθέσεις για το Noor-1 (τεράστιο φορτίο ναρκωτικών, αν είναι δυνατόν!), αν κατά τύχην η πληροφορία φθάσει στ’αυτιά του: Η Μητρόπολη στην επίσημη ιστοσελίδα της εξακολουθεί να φιλοξενεί παλιότερο άρθρο πειραιώτη Θεολόγου το οποίο μεταξύ των ευαγών ιδρυμάτων της πόλης, εξυμνεί το επί 50ετία σαδιστικό άντρο παιδεραστίας και βασανισμών ανηλίκων αγοριών. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συγχωρήσουμε τον συγγραφέα του άρθρου ο οποίος καλή τη πίστει αλλά και επιπόλαια και εκ του προχείρου, υμνούσε ένα ίδρυμα ενός εργένη Θεολόγου, που και μόνο η περιτοιχισμένη κοινωνική του απομόνωση δημιουργούσε υποψίες, όπως κατατέθηκε από επίσημα χείλη στη δίκη:

Με την κατάθεση του πρώην Συνηγόρου του Παιδιού, Γιώργου Μόσχου, ξεκίνησε σήμερα στο Α’ Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη… Ο Γ. Μόσχος εμφανίστηκε εμφανώς προβληματισμένος από το γεγονός ότι το ίδρυμα ήταν κλειστό προς τον έξω κόσμο και ότι ο ιδρυτής και επί χρόνια πρόεδρός του, Κων/νος Λαλαούνης, απέτρεπε εντόνως την επικοινωνία των παιδιών με τους οικείους τους κατά παράβαση όλων των κανόνων της σύγχρονης παιδαγωγικής. «Για μένα αυτά τα ιδρύματα θρησκευτικού τύπου θα έπρεπε να κλείσουν, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας και ελέγχου», είπε ο κ. Μόσχος (Eφ.τ.Συντακτών-21.05.2018).

Έχουμε όλη την καλή διάθεση να κάνουμε πως πιστεύουμε πως ο απηνής διώκτης της ομοφυλοφιλίας (όχι όλων) Μεντζελόπουλος, αμείλικτος εγκόσμιος Δημόσιος Κατήγορος της Υπερουράνιας Εισαγγελίας Ηθικής των Αιδοίων και στοργικός Επίσκοπος των ελαχίστων αδελφών του Χριστού, επισκεπτόμενος συχνά το ίδρυμα (όπως είχε ως τοπικός εκκλησιαστικός πατέρας στοιχειώδη υποχρέωση) και συζητώντας με τα ορφανά (κατά το επιτακτικό του επισκοπικό καθήκον), δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, δεν υποψιάστηκε, βυθισμένος στις πνευματικές περισυλλογές του. Γιατί όμως τώρα, όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις για τον Εξομολόγο, για τον οποίο σε μια κανονική χώρα θα είχε διαταχθεί δικαστική και εκκλησιαστική έρευνα ή έστω θα είχαν ζητηθεί δημόσιες εξηγήσεις, όχι μόνο δεν ζητά δημόσια συγνώμη για τα όσα παραπλανητικά και επικίνδυνα έγραφε η ιστοσελίδα του, όχι μόνο δεν ανασκευάζει με σημείωση μέσα στο κείμενο, όχι μόνο δεν δικαιολογείται και δεν ανακαλεί έστω με μια υποσημείωση, αλλά εξακολουθεί να εξαπατά το κοινό και τους πιστούς υμνώντας ξεδιάντροπα ένα εγκληματικό άντρο. Έτσι όμως αποκαλύπτεται πως όχι μόνο δεν φοβάται τους (κοιμώμενους και απαθείς) θεσμούς μιας χρεοκοπημένης και υποκριτικής κοινωνίας, αλλά πως περιφρονεί κατάφωρα το Θεό, αναποδογυρίζοντας την ευαγγελική διδασκαλία: «Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς». ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ…εἶναι ἱστορικά ἀναγκαῖο, ἀλλά και ἕνεκα δικαιοσύνης νά ἀναφερθοῦν μερικά ὀνόματα ἀπ’ αὐτά τά συλλογικά, πνευματικά φυτώρια πού με…εὐλογημένους λαϊκούς θεολόγους… κράτησαν ὁλόκληρες δεκαετίες καί κρατοῦν καί σήμερα τίς ἐκκλησιαστικές Θερμοπύλες, διατηρώντας ἀναμμένη τή δάδα τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Ρωμιοσύνης…ὅπως εἶναι:… , το «Παιδικό Σπίτι» (1970),..» (Ημερόλογιο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς 2008).

Πέρα από την κακόβουλη πλέον παραπλάνηση των πιστών αναγνωστών, πέρα από το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας που θα παραπλανήσει με τη σφραγίδα της Μητρόπολης τον όποιο μελλοντικό ερευνητή της ιστορίας αυτών των ιδρυμάτων (scripta manent), πέρα από τον σκανδαλισμό όποιου το διαβάσει τώρα που όλοι γνωρίζουν τι ήταν το «Σπίτι του Παιδιού», υπάρχει και θέμα προσβολής της προσωπικότητας και των αισθημάτων δεκάδων παιδιών, που έμπρακτα η Μητρόπολη περιφρονεί τον βαθύτατο και καταστροφικό πόνο τους και αμφισβητεί το μαρτύριο που υπέστησαν. Είναι δεδομένο πως τα παιδάκια δεν μπορούν να πληρώσουν δικηγόρους για να προσφέρουν τις νομικές τους υπηρεσίες στα θιγόμενα θύματα, των οποίων το κολαστήριο παρουσιάζεται ξεδιάντροπα από τη Μητρόπολη ως «πνευματικό φυτώριο», αναρωτιέμαι όμως τι θα συνέβαινε αν κάποιος από τους δικηγόρους Ρομπέν των Δασών (υπάρχουν ευτυχώς κι αυτοί) αναλάβει να ενημερώσει και να εκπροσωπήσει τα παιδάκια. Ιδού έργο θεάρεστο, που περιμένει αυτούς που θα το αναλάβουν, γιατί το ΚΚΕ της κας Κανέλλη, φίλης των Μητροπολιτών Πειραιά και Σπάρτης (φερόμενος κι αυτός ως-σε βάρος Γερόντων Γηροκομείου-Χρυσαυγίτης κομματάρχης από τον Μιχαλολιάκο), απασχολημένο με την παγκόσμια Επανάσταση, δεν προκάνει να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των απροστάτευτων παιδιών (άλλωστε, δεν ψηφίζουν, δεν συνδικαλίζονται, δεν διαδηλώνουν).

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
«ΒΙΝΤΕΟ-Μιχαλολιάκος: Οι δικοί μας αρχιερείς»: «Σε συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ του στενού ηγετικού πυρήνα, ο Μιχαλολιάκος αναφέρει: “Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε..”..» (enikos/gr, 13.12.2013). 
links παραπομπες αρθρου 
https://www.protothema.gr/greece/article/710533/to-elliniko-spotlight-50-hronia-viastis-anilikon-ston-peiraia/
https://roides.wordpress.com/2017/08/28/28aug17/
http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%B1/
https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/06/23/parnitha-21-dec-orkomosia/
https://www.newsit.gr/ellada/dolofoniki-epithesi-xrysaygiti-me-sidirolosto-se-tileoptiko-synergeio-vinteo-ntokoymento-apo-ta-epeisodia-ston-peiraia/1299124/

http://www.enikos.gr/society/378472/athoothike-i-kathigitria-pou-minyse-o-kasidiaris
https://jailgoldendawn.com/2018/05/26/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9/
https://www.tanea.gr/2013/04/29/greece/i-xrysi-aygi-emforeitai-apo-tis-ideolipsies-satanistwn-apokryfistwn-leei-o-mitropolitis-peiraiws/
https://roides.wordpress.com/2013/08/23/22aug13/
http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/paralirima-serafeim-gia-omofylofiloys-einai-egklimaties-kai-ehoyn-psyhologika
http://www.iefimerida.gr/news/347323/o-mitropolitis-peiraios-serafeim-apelyse-ton-odigo-toy-giati-pire-diazygio
https://www.imp.gr/component/flexicontent/2-uncategorised/21-istoria.html
http://www.enikos.gr/politics/199236/BINTEO-Mixaloliakos:_Oi_dikoi_mas_arxier

Δεν υπάρχουν σχόλια: