Σάββατο, Αυγούστου 01, 2009

ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ...ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ!!!

Η εισαγγελία του Μονάχου θεωρεί ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν έχει διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα του απαγγείλει κατηγορίες για το αδίκημα αυτό. «Ο κ. Χριστοφοράκος έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το από πού πήρε τα χρήματα, όλα τα χρήματα που αφορούν λογαριασμούς τους οποίους ήλεγχε και οι εξηγήσεις αυτές έγιναν δεκτές...», είπε πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες της 6ήμερης πολύωρης ανάκρισης του κ. Χριστοφοράκου.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες της δωροδοκίας, η μητρική εταιρεία Siemens AG φέρεται να μην επιθυμεί τη δίωξη του κ. Χριστοφοράκου για παρόμοια αδικήματα, καθώς φοβάται ότι μία τέτοια δίωξη και η συνεπαγόμενη ποινή θα είχε βαριά αποτελέσματα στη δυνατότητα της εταιρείας να παίρνει μέρος σε κρατικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Απομένει ένα πολύ μικρό κομμάτι πληρωμών του 2003 και κυρίως μία πληρωμή το καλοκαίρι του 2004 προς την εταιρεία Fairways που δεν έχει παραγραφεί κατά το γερμανικό δίκαιο. Γι’ αυτή ο κ. Χριστοφοράκος θα μπορούσε να καταδικαστεί με βούλευμα για συνέργεια σε απιστία (σ.σ. των Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ) ανέφερε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση. «Η πράξη αυτή, ωστόσο, δεν καλύπτει χρονικά τα αδικήματα του ελληνικού εντάλματος και ως εκ τούτου μία καταδίκη του Χριστοφοράκου δεν θα τον διευκολύνει στην προσπάθειά του να μην εκδοθεί στην Ελλάδα», ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου Ντάνιελ Πέτερ και Στέφαν Κουρσάβε ετοιμάζουν προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο -η εισαγγελία θεωρεί βέβαια την κατάθεσή της- για την περίπτωση που το εφετείο αποφασίσει να κάνει δεκτή την έκδοσή του. Στην προσφυγή θα υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατή η έκδοση στην Ελλάδα Γερμανού υπηκόου στην περίπτωση που τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί. Για την ενίσχυση της θέσης τους θα επικαλούνται ανάλογο ερώτημα του εφετείου του Ολντενμπουργκ προς το ανώτερο ακυρωτικό δικαστήριο. Η εισαγγελία απάντησε χθες στις αιτιάσεις τους προς το εφετείο σχετικά με την παραγραφή αποδεχόμενη τη θέση του εφετείου Αθηνών ότι η παραγραφή έχει διακοπεί τον Απρίλιο του 2008. Οι συνήγοροι του πρώην στελέχους της Siemens επικαλούνται ακόμα τη δυσαναλογία της προβλεπόμενης ελληνικής ποινής (ισόβια) με το αδίκημα. «Κανένα πρόβλημα» απαντούν στην εισαγγελία: «Θα καταδικαστεί στην Ελλάδα και η ποινή του θα προσαρμοστεί ως προς το ύψος με όσα προβλέπονται στη Γερμανία». Τέλος οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου αναμένεται να «παίξουν το χαρτί» της υγείας του, κάτι που όμως δεν πρόκειται να γίνει επίσης αποδεκτό.

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ...ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ,ΕΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΤΩΝ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS,ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΗΘΕΛΕ...ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-8-2009


Τασος Τελλογλου-kathimerini

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ
Αυτών των 12 Βουλευτών τα ονόματα
θα τα μάθουμε τουλάχιστον κάποτε? κάτι είναι κι'αυτό μπροστά στο τίποτα!!!