Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ!!!!

Mία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και τη διανομή του προβλεπόμενου από το νόμο μερίσματος ζητάει η Εκκλησία της Ελλάδας, με υπόμνημα που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών.
Ταυτόχρονα, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδας, Αντώνης Ζαμπέλης, η Εκκλησία παρακαλεί όλους τους μετόχους της Εθνικής να απαιτήσουν στην αυριανή (Πέμπτη) γενική συνέλευση την αποχώρηση της Τράπεζας από το χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης των 28 δισ. το οποίο απαγορεύει τη χορήγηση μερισμάτων.
Τέλος, η Εκκλησία ζητά να μη δεσμεύονται τα κεφάλαια της Τράπεζας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ιδιωτών, και η όποια (στήριξη) μπορεί -όπως είπε ο Ζαμπέλης- να αντιμετωπιστεί με το δανεισμό των μικρομεσαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, κατέχοντας 9 εκατ. 300 χιλιάδες μετοχές, δηλαδή το 1,5 του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.
Το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά αν συνυπολογιστούν τα 2 εκατ. 300 χιλιάδες μετοχές των κληροδοτημάτων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και οι 300 χιλιάδες μετοχές που ανήκουν στη Μητρόπολη Ηλείας.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...
ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΓΗ...ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ...ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΊΤΑΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

kala na patheis!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος: http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes-enotetes/ekklesia-kai-politeia

Ανώνυμος είπε...

Αν το κράτος θέλει να φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία, τότε πρέπει να δίνει και τα μερίσματα.