Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ...

Προειδοποιητική επιστολή σχετικά με τη μη συμμόρφωση της χώρας με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ηλικία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων απέστειλε σήμερα, Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αποστολή της επιτολή αποτελεί το πρώτο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.
Στην απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου της 26ης Μαρτίου 2009 και διαπιστώνει ότι οι ισχύουσες ελληνικές διατάξεις, που περιλαμβάνουν διαφορές στην ηλικία συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, παραβιάζουν την αρχή για την ισότητα των αμοιβών.

Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να απαντήσει στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα δήλωσε ότι «η ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών είναι θεμελιώδης αρχή της ΕΕ», τονίζοντας ακόμη πως «εδώ και δέκα μήνες, το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι οι ισχύουσες ελληνικές διατάξεις εισάγουν διακρίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με την απόφαση του Δικαστηρίου το συντομότερο δυνατόν».
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου 2009, το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ο ελληνικός κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, που θεσπίστηκε με το προεδρικό διάταγμα αριθ. 166/2000 της 3ης Ιουλίου 2000, εισάγει διακρίσεις επειδή εφαρμόζει διαφορετικά όρια συνταξιοδότησης για γυναίκες και άνδρες.

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΟΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΝΥΦΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΒΛΑΚΑ, οι γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα πως τα καταφέρνουν;

Ζώα είναι να παίρνουν σύνταξη του Αγίου...