Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ;


Πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι ούτε η Ευρώπη, αλλά ούτε και το ΔΝΤ τα ζήτησαν ως αντάλλαγμα για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. Εκτίμησε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση του πακέτου βοηθείας και προανήγγειλε τη πραγματοποίηση διάσκεψης επενδυτών, με τη συμμετοχή και αρωγή Ελλήνων της διασποράς, ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης που ενέκριναν οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά χαρακτήρισε θετική και μόνο την ύπαρξή του. "Είναι ένα μήνυμα ότι η Ε.Ε. μας υποστηρίζει και είναι δίπλα μας και πως με συνδυασμένο τρόπο θα μας δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας", διευκρίνισε και πρόσθεσε:
"Σήμερα υπάρχει η ξεκάθαρη δήλωση 'μην παίζετε με την Ελλάδα'. Στόχος μας είναι να μη χρησιμοποιήσουμε αυτό το μηχανισμό αλλά η ύπαρξή του και μόνο είναι η απαραίτητη απειλή, αν θέλετε, για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει την ηρεμία της".

Κάνοντας αναφορά στον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογράμμισε ότι έδωσε το "πράσινο φως" στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, μέσω των αντιπροσώπων του που μετέχουν στο κλίμάκιο επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα.
"Πιστεύω πως έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα μέτρα έχουν εγκριθεί από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Πιστεύω πως δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αλλά η εφαρμογή του σχεδιασμού, το κάνουμε με βούληση και πιστεύω πως τα πρώτα αποτελέσματα όπως τα προανέφερα είναι ενθαρρυντικά", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει διάσκεψη επενδυτών "που θα έχει πυρήνα πολλούς Έλληνες της διασποράς και επενδυτές από διάφορες γωνιές του κόσμου, ξεπερνώντας την άμεση και πιο αν θέλετε επίμαχη και ακραία κρίση. Μπαίνουμε σε μια φάση που με ηρεμία παρά τις δυσκολίες κάνουμε τις αλλαγές και πάμε στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε και με με τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού μια μεγάλη μάχη, "για μια Ελλάδα που θα είναι ισχυρή και ισότιμη των εταίρων, μια Ελλάδα που ξεπερνά τις δυσκολίες και δημιουργεί πρότυπα, μια Ελλάδα των αξιών".
"Είναι ακόμα πιο ισχυρή σήμερα η βούληση μας να υλοποιήσουμε πολιτικές για τις οποίες μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός, δεν ξεχνάμε το καθήκον να υλοποιήσουμε τις μεγάλες βαθιές αλλαγές. Η Ευρώπη αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση με βούληση και νομίζω πως εμείς οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατοχυρώσαμε τη βιωσιμότητα και της Ένωσης και του ευρώ. Ελλάδα και Ε.Ε. βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή την κρίση. Η κρίση δεν έχει λήξει, βρισκόμαστε καθ' οδόν στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, χαιρέτισε την απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει το προνομιακό καθεστώς για την αποδοχή των ενεχύρων. "Είναι σημαντική, πιστεύω πως θα διευκολύνει και τις ελληνικές τράπεζες. Η Ελλάδα θα βάλει τάξη στα οικονομικά της και θα προωθήσει τις αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε, θέλω να ευχαριστήσω πάνω απ' όλα τον ελληνικό λαό που έχει ασπαστεί αυτές τις αλλαγές.", πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους Έλληνες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. "Δεν μεταφέρω προσωπικές απόψεις, είναι αυταπόδεικτο από τις αποφάσεις της Ευρώπης", υπογράμμισε.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι "είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε κάνει παραπάνω απ' ό,τι προβλεπόταν και έχουμε αποτελέσματα". Ως ένα τέτοιο αποτέλεσμα ανέφερε το "ότι ενώ το 1ο δίμηνο πέρυσι είχαμε έλλειμμα 4 δισ. ευρώ, φέτος έχουμε ένα έλλειμμα 1 δισ. ευρώ".
Ωστόσο, ανέφερε ότι "έχουμε άλλους εννέα μήνες μπροστά μας, είναι όμως μια σημαντική και θετική ένδειξη για την πορεία μας. Το να πάμε έξω καλά ήταν αποτέλεσμα να πάμε καλά μέσα , και όχι το αντίστροφο. Οι αποφάσεις που πήραμε, η βούλησή μας, η αξιοπιστία που διαμορφώσαμε μέσα στη χώρα ήταν αυτά που κατάφεραν να πείσουν έξω πως η Ελλάδα είναι μια χώρα αξιόπιστη και υπεύθυνη που αξίζει της υποστήριξης των εταίρων.".
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση "δεν έχει αντίρρηση για μεγαλύτερη, προληπτική επιτήρηση". Άφησε δε αιχμές προς την προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "πληρώνουμε σήμερα το ότι δεν υπήρχε αυτός ο μηχανισμός". "Εμείς είμαστε πρωτοπόροι για τη διαφάνεια στις στατιστικές υπηρεσίες, έχουμε ήδη ιδρύσει την ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία και αυτό είναι ένα παρά πολύ θετικό σήμα στην Ευρώπη και διεθνώς. Η Ελλάδα γίνεται από τις πιο διαφανείς οικονομίες στην Ευρωζώνη".
Όσον αφορά την ομάδα που θα δημιουργηθεί κάτω από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα έχει όχι μόνο την πρόληψη και τον έλεγχο, αλλά θα δει πιθανώς και άλλους θεσμούς στο πλαίσιο της Συνθήκης που θα χρειαστούν τροποποίηση της Συνθήκης, που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω την Ευρωζώνη και την προστασία των χωρών από πιθανή κερδοσκοπία.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Κίνα, στη διάρκεια της έκθεσης της Σανγκάης, διευκρίνισε, όμως ότι η επίσκεψή του δεν αφορά στην παροχή βοήθειας, αλλά στην προσέλκυση επενδυτών. "Οι ξένες επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες αλλά δεν θα παω να πουλήσω ελληνικά ομόλογα", είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν τίθεται προς συζήτηση, καθώς "θα είχαμε 'πλατεία Κλαυθμώνος', κάθε φορά που αλλαζαμε κυβέρνηση".
Πρόσθεσε πως ύστερα από δύο αιώνες ανεξαρτησίας ,θα ήλπιζε κανείς να είχε εμπεδωθεί η έννοια της αξιοκρατίας και όχι της πελατειακής διαχείρισης, αυτό όμως δεν έχει συμβεί. "Μόνο όταν φτάσουμε στο σημείο ώστε να εμπεδωθεί βαθία μέσα μας η έννοια της αξιοκρατίας, μπορεί αυτό να συζητηθεί", υπογράμμισε.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;;;;ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΤΛ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμα το λεει ο γιωργακης ετσι ειναι..

ο λογος του συμβολαιο..

σκατομαλακα

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ